Nieuws 22 nov

Industrie eurozone krimpt minder sterk

Onderwerpen: Frankrijk, Europa

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in november wat minder sterk gekrompen dan in de voorgaande maand. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van een voorlopige raming.

Nieuws 21 nov

Lagere koersen op beurzen Europa

Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten zowel positieve als negatieve berichten van het handelsfront over de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten. Op het Damrak was er belangstelling voor Adyen na een bericht dat taxiapp Uber zou overwegen het betalingsbedrijf de rug toe te keren. Adyen en Uber ontkenden het nieuws.

Nieuws 21 nov

Consumentenvertrouwen eurozone verbeterd

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Europa

BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in november licht verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.

Nieuws 21 nov

Opnieuw verliezen op Europese beurzen

Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag opnieuw verliezen zien. Berichten dat Washington en Peking dit jaar mogelijk geen gedeeltelijk handelsakkoord zullen sluiten zorgden voor een negatieve stemming op de beursvloeren.

Nieuws 20 nov

Europese beurzen omlaag door handelszorgen

Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. Het sentiment werd gedrukt door een dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken. Vooral financiële fondsen en grondstoffenbedrijven stonden onder druk.

Nieuws 19 nov

MidKap is best presterende beursindex Europa

Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amsterdamse MidKap is dit jaar de best presterende beursindex van West-Europa. De graadmeter voor middelgrote bedrijven steeg dit jaar 36 procent, ruim meer dan de AEX-index die maar 23 procent erbij kreeg. De brede Europese Stoxx Europe 600-index ging sinds 1 januari 20 procent omhoog.

Nieuws 19 nov

Bouwproductie eurozone trekt aan

Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in september met 0,7 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.

Nieuws 18 nov

Beursuitbaters stelen show op beurzen Europa

Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag in meerderheid met kleine verliezen gesloten. Onder meer de aandelen van beursuitbaters stonden in de schijnwerpers, vanwege overnamenieuws. Beleggers leken daarnaast toch weer wat te twijfelen over de kans op een naderende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.

Nieuws 18 nov

Kleine minnen op Europese beurzen

Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten maandag kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werd technologiegroep TKH lager gezet na een verlaging van de resultaatverwachting.

Nieuws 15 nov

Handelshoop stuwt Europese beurzen

Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Beleggers reageerden op uitspraken van onder meer de economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow dat de Verenigde Staten en China dichtbij een handelsdeal zijn. Eerder werd nog gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.