Nieuws 12 nov

Trump: dichtbij tekenen deal met China

Onderwerpen: China, Donald Trump

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten zijn dichtbij het tekenen van de 'eerste fase' van een handelsdeal met China. Dat heeft Donald Trump gezegd op een bijeenkomst in New York. De Amerikaanse president verdedigde ten overstaan van het publiek tevens zijn eigen economische beleid in de afgelopen jaren.

Nieuws 11 nov

Chinezen redden British Steel

Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: ArcelorMittal

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese industriebedrijf Jingye Group neemt het in problemen geraakte British Steel over, inclusief het Nederlandse FN Steel in Alblasserdam. Daarover is volgens een Britse overheidswebsite een overeenkomst bereikt. Bij British Steel werken duizenden mensen.

Nieuws 10 nov

Inflatie China sterker omhoog

Onderwerpen: China, inflatie

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in China is in oktober met 3,8 procent gestegen op jaarbasis, wat het hoogste niveau in bijna acht jaar is. De inflatie wordt vooral aangejaagd door de sterk gestegen prijzen van varkensvlees veroorzaakt door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in het land.

Nieuws 10 nov

Trump: handelsgesprekken China gaan goed

Onderwerpen: China, Donald Trump

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten gaan de goede kant op, maar de VS zullen alleen een deal sluiten die goed is voor de Amerikanen. Dat heeft president Donald Trump gezegd.

Nieuws 08 nov

Exportkrimp China minder sterk dan gedacht

Onderwerpen: China

PEKING (AFN) - De export van China is in oktober minder sterk gekrompen dan economen hadden gedacht. Daarbij viel ook de neergang van de import minder groot uit dan gevreesd, zo bleek na cijfers van het Chinese statistiekbureau.

Nieuws 07 nov

China en VS gaan importheffingen afbouwen

Onderwerpen: China, Verenigde Staten

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om de handelsheffingen die ze elkaar hebben opgelegd terug te draaien. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel bekendgemaakt.

Nieuws 06 nov

'Chinese miljarden in oliereus Aramco'

Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: Royal Dutch Shell A

PEKING (AFN) - Chinese staatsbedrijven overwegen om gezamenlijk 5 miljard tot 10 miljard dollar te investeren in de beursgang van het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Volgens de bronnen wordt overleg gevoerd bij de ondernemingen over het idee.

Nieuws 06 nov

'Groot Chinees belang in Swiss Re'

Onderwerpen: China

ZÜRICH (AFN) - China Pacific Insurance Group voert gesprekken over een deelneming ter waarde van minstens 2 miljard dollar in de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re. Dat laten ingewijden met kennis van de zaak weten aan persbureau Bloomberg.

Nieuws 06 nov

'ASML houdt leveringen aan China op'

Onderwerpen: China Gerelateerde instrumenten: ASML

TAIPEI (AFN) - Chipmachinemaker ASML heeft leveringen van zijn modernste machines aan het Chinese chipbedrijf Semiconductor Manufacturing International (SMIC) opgeschort. Het Nederlandse bedrijf zou dat doen om Amerikaanse sancties te voorkomen, zeggen ingewijden tegen het Aziatische zakenblad Nikkei Asian Review.

Nieuws 06 nov

'China verkoopt voormalige Vivat-eigenaar'

Onderwerpen: China

PEKING (AFN) - De Chinese overheid wil het voormalige Anbang deels of geheel verkopen. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Peking nam wee jaar geleden de controle over bij de voormalige eigenaar van verzekeraar Vivat, nadat topman Wu Xiaohui in de cel was beland op verdenking van fraude.