Nieuws 31 jul

Beurzen wachten op rentebesluit VS

Onderwerpen: rente, Verenigde Staten

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis. Alle ogen waren gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die naar verwachting na sluiting van de beurshandel in Europa de rente voor het eerst in tien jaar zal verlagen. Beleggers kregen daarnaast een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak stal Fugro de show na meevallende resultaten van de bodemonderzoeker.

Nieuws 31 jul

Banengroei bedrijfsleven VS boven prognose

Onderwerpen: Verenigde Staten

NEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in juli iets sterker gegroeid dan verwacht. Volgens loonstrookverwerker ADP kwam de groei uit op 156.000 banen, terwijl economen in doorsnee op een stijging met 150.000 hadden gerekend.

Nieuws 31 jul

Handelsgesprekken VS en China voorbij

Onderwerpen: China, Verenigde Staten

SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - De handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten in Shanghai zijn voorbij. De Amerikaanse delegatie met minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer had gesprekken met onder andere de Chinese vicepremier Liu He in de grote havenstad.

Nieuws 30 jul

Voorlopige woningverkoop VS in de lift

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in juni met 2,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.

Nieuws 30 jul

Consumentenvertrouwen VS flink omhoog

Onderwerpen: Macro-indicator somber, Verenigde Staten

NEW YORK (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juli flink gestegen. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.

Nieuws 30 jul

RELX-dochter Elsevier doet overname in VS

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: RELX

NEW YORK (AFN) - RELX-dochter Elsevier neemt het Amerikaanse Parity Computing over. Dat bedrijf maakt gebruik van kunstmatige intelligentie voor allerlei toepassingen voor onderzoekers van bijvoorbeeld universiteiten. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Nieuws 30 jul

Huizenprijzen grote steden VS iets omhoog

Onderwerpen: huizenmarkt, Verenigde Staten

NEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in juni met 0,1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de SP CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.

Nieuws 30 jul

Consumentenuitgaven VS in de lift

Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De consumentenbestedingen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,3 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Nieuws 30 jul

Chemiereus Bayer voelt overstromingen in VS

Onderwerpen: biotechnologie, Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: BAYER AG NA O.N.

LEVERKUSEN (AFN/RTR) - Chemiereus Bayer waarschuwt dat het moeilijker wordt zijn jaardoelen te halen. Door overstromingen in het Midwesten van de Verenigde Staten viel de verkoop van de tak voor landbouwproducten tegen. Ook het handelsconflict tussen de Amerikanen en Chinezen drukte op de resultaten, liet het concern weten.

Nieuws 29 jul

Aalberts doet overname in Verenigde Staten

Onderwerpen: Verenigde Staten Gerelateerde instrumenten: AALBERTS NV

UTRECHT (AFN) - Industrie- en technologieconcern Aalberts neemt zijn kleine Amerikaanse branchegenoot Applied Process over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in zogeheten austempering, een warmtebehandelingstechnologie om complexe technische problemen op te lossen. Er is geen overnamebedrag naar buiten gebracht.