Nieuws 14 jun

Rode beursdag door chipbedrijven en Iran

Onderwerpen: Iran

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in het rood. De chipbedrijven stonden onder druk na een omzetwaarschuwing van het Amerikaanse chipconcern Broadcom. Beleggers hielden verder de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten en bleef de Amerikaans-Chinese handelsvete boven de markt hangen.

Nieuws 13 jun

Wall Street houdt Iran in de gaten

Onderwerpen: Iran Gerelateerde instrumenten: NY-DJ-Industrial Avg

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine winsten gesloten. Beleggers waren alert op de oplopende spanningen tussen Washington en Teheran, na incidenten met olietankers voor de kust van Iran. De aandacht bleef verder voor een groot deel uitgaan naar de Amerikaans-Chinese handelsvete.

Nieuws 31 mei

Uitstel petrochemische sancties VS tegen Iran

Onderwerpen: Verenigde Staten, Iran

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering heeft nieuwe, strengere sancties tegen de petrochemische industrie in Iran uitgesteld. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Nieuws 25 apr

Peugeot Citroën lijdt onder embargo Iran

Onderwerpen: Iran Gerelateerde instrumenten: Peugeot

PARIJS (AFN) - Automaker PSA Peugeot Citroën heeft in het eerste kwartaal minder auto's verkocht. Met name het vertrek uit Iran als gevolg van het vernieuwde Amerikaanse embargo speelde het bedrijf parten. De omzet van het Franse bedrijf daalde licht.

Nieuws 22 apr

'VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran'

Onderwerpen: Verenigde Staten, energie, Iran Gerelateerde instrumenten: New York WTI spot, Royal Dutch Shell A

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Nieuws 15 apr

UniCredit lapt 1,3 miljard in Iran-zaak

Onderwerpen: Iran

MILAAN (AFN) - De Italiaanse bank UniCredit is een schikking van 1,3 miljard dollar overeengekomen met Amerikaanse autoriteiten voor de schending van sancties tegen Iran jaren geleden. De betaling is hoger dan het bedrag dat al rondzong en ook dan de 838 miljoen dollar die door Unicredit opzij was gezet voor de kwestie.

Nieuws 09 apr

Standard Chartered beboet voor kwestie Iran

Onderwerpen: Verenigde Staten, Iran Gerelateerde instrumenten: Standard Chartered

LONDEN (AFN) - De Britse bank Standard Chartered heeft een schikking getroffen met Amerikaanse en Britse autoriteiten wegens het schenden van handelssancties. De bank betaalt in de Verenigde Staten een boete van 947 miljoen dollar. Daarbovenop wordt 102 miljoen Britse pond overgemaakt aan Britse autoriteiten.

Nieuws jan '19

Centrale bank Iran vecht tegen inflatie

Onderwerpen: inflatie, Iran

TEHERAN (AFN) - De centrale bank van Iran is van plan om de waarde van de Iraanse rial flink op te schroeven. Volgens staatspersbureau IRNA gaat het om een poging om de torenhoge inflatie in het land te lijf te gaan.

Nieuws nov '18

Munich Re zwicht voor druk VS en verlaat Iran

Onderwerpen: Verenigde Staten, Iran

MÜNCHEN (AFN/DPA) - De Duitse herverzekeraar Munich Re staakt zijn activiteiten in Iran. Het bedrijf zwicht voor de druk van de Amerikanen die onlangs opnieuw sancties tegen het land instelden. De VS roepen bedrijven op ook geen zaken meer te doen in de islamitische republiek.

Nieuws nov '18

'VS laat acht landen olie uit Iran gebruiken'

Onderwerpen: Verenigde Staten, energie, Iran Gerelateerde instrumenten: New York WTI spot, Royal Dutch Shell A

WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten heeft acht landen toestemming gegeven om Iraanse olie te blijven gebruiken als komende maandag hernieuwde sancties ingaan tegen dat land. Het gaat onder meer om Japan, India en Zuid-Korea, liet een hoge Amerikaanse regeringsfunctionaris aan persbureau Bloomberg weten.