Nieuws feb '17

Top IMF is verdeeld over Griekenland

Onderwerpen: Griekenland, Internationaal Monetair Fonds

WASHINGTON (AFN) - Binnen de top van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bestaat verdeeldheid over de vraag of Griekenland de komende jaren verder moet bezuinigen of niet. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport van de geldschieter over de Griekse economie.

Nieuws dec '16

IMF en eurolanden oneens over Griekenland

Onderwerpen: Griekenland, Internationaal Monetair Fonds, Europa

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft nog altijd een fundamenteel meningsverschil met de eurolanden over de verdere aanpak van de Griekse economie. Daarbij eisen de eurolanden meer bezuinigingen, terwijl het IMF juist vreest dat die opstelling het herstel van de Griekse economie de nek zal omdraaien.

Nieuws okt '16

IMF worstelt met dreiging van protectionisme

Onderwerpen: Internationaal Monetair Fonds

WASHINGTON (AFN) - De politieke onrust in de VS en Europa en de vrees voor protectionisme drukten afgelopen dagen hun stempel op de jaarvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daar werd bij elke mogelijkheid het belang van handel en samenwerking benadrukt, samen met de risico's als iedereen alleen nog naar zichzelf kijkt.

Nieuws okt '16

VS vragen Europa op te schuiven bij IMF

Onderwerpen: Internationaal Monetair Fonds, Europa, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - Europese landen dienen hun belofte om nog een zetel op te geven in het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) snel na te komen. Dat stelde de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew zaterdag bij de jaarvergadering van het IMF.

Column okt '16 IEXProfs.nl

De wereld staat roder dan ooit

Door IEXProfs Redactie, Onderwerpen: Internationaal Monetair Fonds, schuld, schuldenplafond, schuldenbubbel, schuldencrisis, schuldprobleem, staatsschuld, schulden

Acht jaar na de kredietcrisis zijn schulden wereldwijd hoger dan ooit. Private schulden zijn de grootste zorg.

Nieuws okt '16

IMF: Deutsche Bank moet beleggers overtuigen

Onderwerpen: Internationaal Monetair Fonds Gerelateerde instrumenten: Deutsche Bank, ING

WASHINGTON (AFN) - Deutsche Bank moet beleggers ervan overtuigen dat zijn verdienmodel levensvatbaar is en dat risico's voldoende worden aangepakt. Dat stelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag.

Nieuws jul '16

IMF'er nieuwe voorzitter Standard Chartered

Onderwerpen: Internationaal Monetair Fonds

LONDEN (AFN) - De Britse bank Standard Chartered heeft Jose Viñals binnengehaald als nieuwe voorzitter. De directeur Financiële Markten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) volgt John Peace begin december op als hoofd van de raad van commissarissen.

Nieuws jul '16

IMF: brexit vertraagt groei in eurozone

Onderwerpen: Internationaal Monetair Fonds, Europa, Brexit!

WASHINGTON (AFN) - De brexit zet een rem de economische groei in de eurozone. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vrijdag gepresenteerd rapport over de vooruitzichten voor de muntunie.

Column mei '16

Gooi de Grieken eruit

Door Alexander Sassen van Elsloo, Onderwerpen: Griekenland, Internationaal Monetair Fonds

Wat voor een akkoord ligt er, wie betaalt het, wie wordt er geholpen en gaat het werken?

Nieuws mei '16

'IMF wil vaart achter Griekse schuldhulp'

Onderwerpen: Griekenland, Internationaal Monetair Fonds

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept de ministers van Financiën van de eurolanden op direct onderhandelingen te beginnen over schuldverlichting voor Griekenland. Dat meldt zakenblad Financial Times vrijdag op basis van een brief waarop het de hand heeft weten te leggen.