Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MetaFund

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 november 2012 23:47
    Het heeft even geduurd, maar ik heb vandaag mijn allereerste transacties gedaan. Reden voor deze vertraging? Nou, het woord 'allereerste' mag heel letterlijk genomen worden; dit waren echt mijn allereerste transacties, OOIT. Ik heb nog nooit eerder belegd en ik ben er eigenlijk ook nog nooit mee bezig geweest. Om het maar heel plat te zeggen; ik heb er de ballen verstand van.

    Waarom dan toch meedoen?
    Nou, de laatste tijd kom ik er steeds vaker mee in aanraking en ik heb het onderwerp altijd al wel interessant gevonden. Alleen nooit interessant genoeg om er ook daadwerkelijk actie op te ondernemen. (Je kent het wel:"Druk, druk..."). Ik heb deze competitie dan ook aangegrepen als een startpunt en tegelijkertijd hoop ik dat het als een soort van stok achter de deur werkt, zodat ik niet na een paar transacties alweer de boel laat liggen. Ik hoop dat het competitieve element een beetje jeu aan het geheel geeft en last, but not least, lijkt dit me een hele mooie benchmark. Ik ben eigenlijk altijd al een beetje sceptisch geweest over beleggen in die zin dat ik het gevoel heb dat geluk een belangrijkere rol speelt dan kennis. Ik vermoed echter dat de gemiddelde belegger hier anders over denkt en deze competitie zal hier wellicht wat duidelijkheid in verschaffen. Elke fondsmanager in spé hier zal, (naar ik vermoed,) VEEL meer ervaring hebben dan ik, dus de resultaten zullen daar ook naar moeten zijn. Dus mijn fonds moet haast wel onderaan eindigen, zou je zeggen. Uiteraard ga ik mijn best doen om dit niet te laten gebeuren, want het blijft wel echt geld waar we hier mee 'spelen'.

    Strategie
    Nou, daar kan ik kort over zijn; die heb ik niet. Vooralsnog houd ik het makkelijk voor mezelf en zal ik aandelen kopen van bedrijven die ik ken en waar ik iets mee heb. Dat kun je in de meest basale zin van het woord zien; ik vlieg graag met KLM, dus koop ik KLM. Die nieuwe Philips Hue lampen vind ik geweldig; dus koop ik Philips. Ik zal (en kan) het niet mooier maken dan dat het is.
  2. [verwijderd] 6 december 2012 20:06
    quote:

    GJH schreef op 4 december 2012 13:36:

    Ik snap je redevoering voor Philips en KLM, Accell kan ik ook nog rijmen (fietsen is fijn!) maar ben benieuwd naar je redenatie voor TKH. Hoor het graag. ;-)
    Hoi GJH,

    Ook de redenatie achter Accell en TKH is simpel; ik kende beide bedrijven eigenlijk niet, maar snap dat ik wel wat meer moet spreiden ('speltip 6: spreid je winkansen'). Dus als je het zelf niet weet; vraag het een ander! Dus ik heb beide gekocht n.a.v. een tip van een gezamenlijke vriend (Gijs). Uiteindelijk denk ik dat het allemaal niet zoveel uitmaakt; onlangs was ik nog in A'veen bij de RTL Z Theater tour en daar hoorde ik een ervaren particuliere belegger nog een betoog houden dat het uiteindelijk toch gokken blijft. Nou, als hij dat al zegt... Toch? ;-)

    Groeten,
    Bas (MFM)
  3. forum rang 6 am1993 1 augustus 2013 10:29
    Mededeling die eigenlijk bestemd is voor alle traders:
    Het lijkt misschien gelet op alle posts, dat er weinig reactie is, maar gelezen worden jullie wel veel denk ik.
    Ik verheug me over de diverse strategiën die voorbijkomen.
    Van TF met dagelijkse handel (volle dagtaak lijkt mij) tot Slapend Rijk, die (m.i. even te vroeg, want ik denk dat we weer een stijgertje krijgen, maar wel heel herkenbaar voor mijn eigen handelen destijds) een langlopende positie inneemt omdat hij een daling voorziet.
    En alles daartussenin, zal ik maar zeggen.
    Knap en vooral zo doorgaan, dames en heren.
    Jammer dat er geen algemene reactie gegeven kan worden, want dan kon iedereen kennis nemen van dit soort algemene opmerkingen en aanmoedigingen.
    Zegt het voort en veel succes allen.
    AM1993
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,56 0,00%
EUR/USD 1,0856 -0,10%
FTSE 100 8.438,65 -0,08%
Germany40^ 18.689,80 -0,26%
Gold spot 2.379,03 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 16.698,32 -0,26%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links