Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bas Heijink - TA: Tussen 329 en 343

55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2010 09:31
    Mooie respons van Turd Ferguson (ZH) op een weliswaar bearish Nic Lenoir:

    While I certainly appreciate Nic and all his hard work, anyone who thinks you can trade these "markets" off of TA is a complete moron and fool.

    When fiat money is dying and Keynesian Economics is failing, all analyses based upon events of the past are utterly useless. Learn this and survive. Ignore this and perish (financially, at least).

    ---------

    "After observing the price action a bit more and reflecting on the patterns, I have come to the conclusion that the market will top between 1,155 and 1,164. In that zone we have in order the top of the channel (120-minute chart) guiding the consolidation since July, the 61.8% retracement of the sell-off since April's highs, the resistance joining the 2007 tops and the 2010 tops, and the C=A of the correction start in July (daily chart)."

    www.zerohedge.com/article/nic-lenoir-...
  2. [verwijderd] 6 oktober 2010 09:45
    "Dit niveau werd intradag even doorbroken, maar de slotkoers was hier uiteindelijk fors boven. Het stoplossniveau is dus niet gebroken)."

    WAT ZEG JE HIER NOU WEER BAS?

    Het StopLossniveua werd niet gebroken??????
    Eeen stopploss is geen niveau, een stoploss is een stoploss = weg Long positie !!!!!

    329 werd kort doorbroken dus dat betekent weg long positie!

    ZEER ONPROFESSIONEEL!

    PS: Haakje sluiten, waar werd het geopend??
  3. [verwijderd] 6 oktober 2010 09:52
    Dus begrijp ik jou goed, jij zet een stoploss op een bepaald niveau en als de koers daar dan doorheen zakt maar toch weer boven weet te sluitn dan was het toch geen stoploss??

    Waar kan ik dat soort orders plaatsen:
    Stop Loss is 329 but IF slot AEX > 329 trade is cancelled and stop loss is not executed.

    Geef je mij even snel het adres van deze bank?
    Is dit soms ING?
  4. [verwijderd] 6 oktober 2010 10:22
    DrDoom, dat ligt eraan hoe je je trading opzet. Als je, zoals Bas blijkbaar doet, alleen op de close handelt dan leg je de order in op het moment dat de close daar is. Effectief betekent dit dus een order op de openingskoers van de volgende dag En ja dan neem je eventuele gaps voor lief - dit soort trades zijn niet bedoeld voor intraday.

    Ik handel zelf ook op de close (5 minuten bars) wat betekent dat de intrabar highs/lows niet gebruikt worden voor de stop loss, maar enkel de close. Als de close lager/hoger is dan de stop loss (afhankelijk van long/short) dan wordt een stop order getriggerd.

    Dit houdt in dat er geen stop loss order in het systeem zit gelijk met de open long/short maar dat je dus ofwel automatisch moet traden via een systeem ofwel aan de knoppen moet zitten.

    Bij elke bank kun je dit handmatig doen. Bij goede brokers kun je een trading systeem creëren die dat automatisch voor je doet.

    Wat Bas zegt is dus helemaal niet zo raar en zeer simpel uit te voeren. Jouw kritiek deel ik dus niet. De stop loss is inderdaad niet geraakt (op basis van close) en hij zit dus nog gewoon long.

    Of hij niet tussendoor short had moeten zitten bij de reversal op 343 weerstand is een aparte discussie...
  5. [verwijderd] 6 oktober 2010 10:43
    Bas,

    Met je opmerking over de S&P refereer je denk ik aan mijn opmerking gister over de trendkanalen op de S&P.

    Echter was mijn vraag niet wat de trend op de S&P is, want dat hangt er maar helemaal vanaf wat je kader is. Mijn stelling was dat je een korte termijn S&P trendkanaal extrapoleert op een verwachte langetermijn trend. Een trend die vanuit een ander perspectief (en met een veel minder complexe trendlijn) nog niet bevestigd is door een uitbraak.

    Nu is het voor de meesten hier al lang al wel duidelijk dat je je vanuit je positie bij ING als een permabull dient te gedragen, en dus liever geen bearishe verhalen wil verkondigen terwijl de rest van je omgeving net druk bezig is om particulieren weer voor LT beleggingen te strikken. Toch zou het je als analist hier op IEX sieren als je enige neutraliteit (objectiviteit) zou tonen tot onomstotelijk bewezen is dat ook meest simpele trendlijn op de lange termijn niet bearish meer te interpreteren valt (op weekbasis wordt gebroken). Deze trendlijn is namelijk 1 van de stokpaardjes in berenland, maar jij hecht er kennelijk geen waarde aan.

    Wat ik bedoel te zeggen: Je beargumenteert allen je eigen visie, je geeft geen tegenargumenten voor de andere helft analisten die bearish zijn.
    Je columns stralen daardoor geen objectiviteit maar subjectiviteit uit en daarom LIJKT het alsof je analyses (die het op korte termijn goed doen; eerlijk is eerlijk) voor de lange termijn op slechts 1 ding berusten: "blinde hoop". Volgens mij is dit precies de reden waarom je zoveel zooi over je heen krijgt hier op het forum.

    Anyway, ik zie je column over de LT tegemoet. Ik ben benieuwd hoe jouw langetermijn plaatje er op de S&P uit ziet; wat je referentie-kader is, welke candles (dag,week,maand) je gebruikt en welke LT argumenten je nog meer meeneemt om te onderbouwen dat we een bullmarket hebben ipv een bearmarket-rally.

    bedankt daarvoor.
  6. [verwijderd] 6 oktober 2010 10:46
    quote:

    Willem1976 schreef:

    DrDoom, dat ligt eraan hoe je je trading opzet. Als je, zoals Bas blijkbaar doet, alleen op de close handelt dan leg je de order in op het moment dat de close daar is. Effectief betekent dit dus een order op de openingskoers van de volgende dag En ja dan neem je eventuele gaps voor lief - dit soort trades zijn niet bedoeld voor intraday.

    @willem1976,

    Bedankt voor de reaktie maar........

    Even voor de goede orde, als Bas zoals jij zegt alleen maar op de close handelt (waar maak jij dat uit op?) dan kan dat volgens jou dus het volgende betekenen?

    Stel de AEX was gisteren toen de AEX door de 329 viel verder gedaald naar 325, dan had Bas pas op de close een stop loss ingezet met het risico dat het met een gap down openent de volgende dag op 318??

    PS (Bas handelt niet zelf volgens mij)
  7. kolenboer 6 oktober 2010 10:51
    Bas,

    Ik heb mijn 7 punten van de short weer in mijn zak, ik denk dat het nu gaat lukken met die 343. Als op superslecht nieuws de beurs stijgt dan kan het maar 1 richting op en dat is omhoog. Die renteveralging van 0,1 % is natuurlijk grote onzin. Als de beurs daar 2% van moet stijgen dan tekent dit het niveau van de gemiddelde belegger! De beurs wordt duidelijk omhoog gemanipuleerd door gedrukt geld. Het enige wat daarmee bereikt wordt dat jij straks een vette bonus in je zak kan steken die de belastingbetaler heeft betaald. De werkelijke economie ziet er heel anders uit.
  8. [verwijderd] 6 oktober 2010 11:05
    @ DrDoom, ja inderdaad. De gap is dan een aanwezig risico.

    Althans, als je in aandelen, opties of indextrackers handelt, omdat die gelijk sluiten met de close. Of je kijkt om 17.25 wat de stand is en trekt dan alvast je conclusie om het risico van de overnight gap af te dekken.

    Met de futures kun je er om 17.35 uit (= nagenoeg op close).

    Trouwens, het is een aanname van me dat Bas op de close handelt/adviseert. Misschien dat Bas dat ons kan laten weten? Dat zou een stukje meer inzicht geven in zijn denkwijze.
  9. [verwijderd] 6 oktober 2010 11:08
    quote:

    DrDoom schreef:

    "Dit niveau werd intradag even doorbroken, maar de slotkoers was hier uiteindelijk fors boven. Het stoplossniveau is dus niet gebroken)."

    WAT ZEG JE HIER NOU WEER BAS?

    Het StopLossniveua werd niet gebroken??????
    Eeen stopploss is geen niveau, een stoploss is een stoploss = weg Long positie !!!!!

    329 werd kort doorbroken dus dat betekent weg long positie!

    ZEER ONPROFESSIONEEL!

    PS: Haakje sluiten, waar werd het geopend??
    Gunst Doom, niet iedereen houdt van geschreeuw.

    En het is echt een principe uit zo ongeveer alle handboeken: handel op slotkoersen. Dus in een uurgrafiek check je de slotkoers van dat uur. Handel je op een daggrafiek, dan handel je op de slotkoers van die dag. Intraday doorbroken worden als niet valide beschouwd, of in ieder geval minder valide.

    Discussie er wel over of de trendlijn in dat geval wel of niet over de intraday low moet worden getrokken.

    Bovenstaande is ook mijn bezwaar tegen trendlijnen: vaak worden maar 2 punten genomen, en wordt de lijn die door deze punten loopt opeens tot de boven/onderkant van de trend verklaart. Waarom? Niets zegt dat die twee punten pure toevallig zijn.

    Een trend is in mijn ogen dan ook meer een algemene richting van een beweging dan een nauwkeurig getrokken lijntje. Maar dat is maar mijn bescheiden mening.

  10. [verwijderd] 6 oktober 2010 11:16
    @willem1976

    Ik snap je verhaal wel maar dat heeft niets meer met een stop-loss te maken naar mijn mening want in jouw scenario kun je dus een stop-loss (op de close inleggen voor de volgende dag) terwijl de AEX sloot op 325 en met een gap down opent op 318 (in mijn fictieve scenario). Maar goed zo zei het...

    Die aanname dat Bas op de close handelt is dat soms omdat hij beweert dat zijn stop-loss niet geraakt is omdat de 329 stand hield?

    Het is allemaal erg krom van Bas, sorry maar dat is mijn mening, en nogmaals stop-loss op 329 = een stop-loss op 329 en = weg long positie, punt uit. Ik vind het beschamend wat Bas schrijft: "Het stoplossniveau is dus niet gebroken".

    Dit impliceert (opnieuw) dat hij juist NIET handelt!
    Anders schrijf je zoiets toch niet op?
  11. forum rang 6 shortie 6 oktober 2010 11:17
    Volledig eens met DrDoom,
    Een stop-loss noemen op slotbasis. Volstrekt gelul natuurlijk want iedere handelaar weet dat een stop-loss geldt op intraday basis.
    Gisteren nog roepen dat wanneer we onder de 329 (op slotbasis) zouden komen we nog 3-4% lager zouden kunnen gaan en dan hou je op 328,40 (bodem gisteren) je posities gewoon lekker vast terwijl je zelf aangeeft dat onder de 329 er dan nog 10-12 punten af zouden kunnen.
    Waar ligt dan je intraday stop-loss??

    Bas,
    Je maakt jezelf met dit soort opmerkingen volstrekt ongeloofwaardig want op deze manier wordt er niet gehandeld op de beurs.
    Stop-loss = stop-loss en wanneer de index dat punt raakt intraday ben je al je posities kwijt.
    Heb jij ook weer wat geleerd hoe het in de praktijk werkt.
  12. [verwijderd] 6 oktober 2010 11:32
    quote:

    shortie schreef:

    Volledig eens met DrDoom,
    Een stop-loss noemen op slotbasis. Volstrekt gelul natuurlijk want iedere handelaar weet dat een stop-loss geldt op intraday basis.
    Gisteren nog roepen dat wanneer we onder de 329 (op slotbasis) zouden komen we nog 3-4% lager zouden kunnen gaan en dan hou je op 328,40 (bodem gisteren) je posities gewoon lekker vast terwijl je zelf aangeeft dat onder de 329 er dan nog 10-12 punten af zouden kunnen.
    Waar ligt dan je intraday stop-loss??
    Ja waar lag dan die stoploss van Bas?? Op 329 heb ik toch echt gelezen. Het blijkt dus opnieuw dat Bas een Stop Loss uit zijn hoed tovert die hij eigenlijk niet had want dan zou hij nu niet in de markt zitten.

    Het is het zelfde liedje als die stop loss op 327,30 een tijdje terug! Die had hij ook niet!

    Het moge overduidelijk zijn dat Bas zelf niet handelt. IMO



  13. [verwijderd] 6 oktober 2010 11:48
    quote:

    DrDoom schreef:

    @shortie

    Dank je! gelukkig is iemand het hier met mij eens.

    Dus vanaf nu zijn de stoplosses van Bas alleen geldig als dit zo is op de close! LOL!
    Ik hoop dat Bas hier op kan reageren! Dat zou echt zijn verhaal wat duidelijker maken omdat er verschillende methoden zijn om te handelen. Jij hanteert een andere methode dan ik doe bijvoorbeeld en lees zijn verhaal dus ook wat anders - wat op zich natuurlijk logisch is.

    Ik snap trouwens ook jou redenering wel hoor. Veel handelaren leggen direct een stop loss in. Wordt die geraakt dan zijn de posities gewoon weg. Jammer, maar daar is die stop loss dan ook gewoon voor.

    Ik zelf leg dus geen stop loss in op die 329 maar een lagere stop loss om me in te dekken tegen handelsplatform storingen op het moment dat het nodig is mijn handmatige/automatische stop order in te leggen. Dus bijvoorbeeld bij een stop loss bepaling op slotkoers van 329 (niet als order ingelegd) leg ik dan wel een stop loss order in op bijvoorbeeld 325, enkel en alleen voor het geval er een handelsplatform storing is. Op deze manier beperk ik toch mijn neerwaarts risico maar wordt ik niet geraakt met een intraday stop loss op 329.
  14. [verwijderd] 6 oktober 2010 12:40
    quote:

    Sjaak50 schreef:

    Willem, wat mij betreft werk je dan dus met een stop loss van 325 en dat je op het eind van de dag bekijkt of de schade verder beperkt kan worden door de stop loss in te trekken en te sluiten is een ander verhaal volgens mij.
    Niet helemaal, aangezien deze stoploss alleen is voor systeemstoringen. Stel dat de markt sluit op 328 maar ik geen orders kan inleggen door een systeemstoring. Dan ben ik dus overgeleverd aan de goden. Daarom heb ik er wel een stop loss order in zitten op lager niveau. Ik wil niet meemaken dat er een (flash) crash is en tegelijk het systeem niet meer werkt - het één komt vaak tegelijk met het andere en je weet nooit hoe lang dat duurt.

    Bij normaal systeem uptime zonder storingen gedurende de dag zorg je natuurlijk dat deze order niet wordt getriggerd omdat ik op de slot koers wil handelen.

    Het is puur een cover voor systeemstoringen, meer niet. Deze order is dus ook niet fixed, maar dynamisch onder normale marktomstandigheden.
  15. [verwijderd] 6 oktober 2010 13:09
    quote:

    shortie schreef:

    Volledig eens met DrDoom,
    .... want iedere handelaar weet ....
    Meen eens Shortie.

    Maar kijk eens linksboven in je scherm onder "IEX.nl" Daar staat "van beleggers voor beleggers", niet van handelaren voor handelaren. Beleggers hebben de ruimte om te wachten op de slotkoers of op meer duidelijkheid etc. Beleggen, misschien op de wat kortere termijn, is wat anders als handelen. Handelaren met derivatenposities hebben een wat ander risicoprofiel, en hebben een stopp loss om verlies te beperken.

    Verder wordt van handelaren een professionele blik op de markt vereist en verwacht. Dus welke handelaar handelt dan in hemelsnaam op gratis columms??????????
    Alleen als je als handelaar onzeker en dom bent. Of wie weet ben je een absolute beginner, te goed van vertrouwen.

    Ik noem maar even wat risico's op. Wat is de trackrecord van de betreffende columnist (weet DrDoom van Heijink geloof ik ??? :), belooft hij je ook op vakanties je steun en toeverlaat te zijn? Past zijn 'systeem' bij je handelsstijl? Heeft IEX dergelijke dingen uitgezocht? Mag je actie van hem verwachten als er een calamiteit is en de beurs met bijv. 3% of meer tegen je positie ingaat?

    Maar onduidelijkheid blijft een punt in de column waar het hier om gaat. De vraag wat je moet doen als belegger moet doen met een beweging van 10-12 punten blijft. Ik snap dat Heijink op een of andere manier een dagelijkse column moet produceren over de AEX en dat ook hij weleens bij zichzelf afvraagt wat hij weer moet zeggen. Volgens mij zou het veel leuker zijn als hij een column kan schrijven die niet perse dagelijks verschijnt, of met meer vrijheid van onderwerpen, want mijn indruk is dat de TA van Heijink op zich niet verkeerd is.

    Zullen we Heijink eens vragen voor wie hij zijn columns schrijft? Voor welke categorie beleggers etc. Zou veel duidelijkheid scheppen.

55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 918,72 -0,64%
EUR/USD 1,0706 -0,31%
FTSE 100 8.146,86 -0,21%
Germany40^ 18.004,30 -1,43%
Gold spot 2.332,68 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

UNILEV...
+0,76%
KPN
+0,75%
DSM FI...
+0,73%
NSI
+0,72%
Vastned
+0,65%

Dalers

EBUSCO...
-6,53%
Avantium
-4,28%
SIGNIF...
-3,78%
ALLFUN...
-3,55%
BESI
-3,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links