Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggings-Fonz - Nieuw: IEX Funds of Fonz

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juli 2006 19:45
    quote:

    williamco schreef:

    Sorry hoor, maar goed dat dit verhaal elektronisch is want de inhoud is het papier waaar het anders op zou worden geschreven niet waard.
    Geen duidelijke selectiecriteria, geen duidelijke filosofie, eigenlijke gewoon verspilling van alles. Hier leer ik echt helemaal niks van.

    William

    Beste William,
    bedankt voor het compliment. In een lanceringsverhaal van een nieuwe modelportefeuille kun je moeilijk alles in één keer neerzetten. We hebben geprobeerd vluchtig zowel uitleg over onze selectie als een korte beargumentering van elk fonds neer te zetten. Papier is geduldig, maar pixels niet. Het zou daarom teveel gevraagd zijn om nu al heel diep op alle afzonderlijke punten in te gaan, zowel in de opbouw van een portefeuille als elke afzonderlijke keuze.

    Ik sluit niet uit dat we dat in updates wel gaan doen, dan kunnen we ons per verhaal beperken tot één sector, trend of fonds en daardoor dieper doordringen tot de kern van de zaak. Heb een beetje geduld. Het is natuurlijk makkelijk een nieuw initiatief meteen af te fakkelen, veilig vanachter de privé-computer in veilige omgeving, maar het is ook een beetje goedkoop, vind je niet? Dus geef ons een beetje tijd en ruimte en als je er na drie verhalen nog niks van leert... nou ja, dan lees je het toch niet. Misschien hebben minder geweldige beleggers er wél wat aan, weet jij veel...

    Fonz
  2. [verwijderd] 25 juli 2006 21:16
    quote:

    Mauricetgol schreef:

    Heren,

    Mijn complimenten. Jullie spelen perfect in op het SNS fundcoach circus. Zalen vol met potentiele nieuwe klanten met op het eind van de avond nog maar een vraag: wat is wijsheid.

    En wellicht dat jullie dat mondjesmaat kunnen gaan toedienen!

    Ik ga jullie zeker volgen!
    Hoi Mauricetgol,
    Grappig dat je dat noemt. Fundcoach is bijzonder sterk op het gebied van communicatie en marketing. Vorig jaar hebben ze de succesvolle fondsen van East Capital stevig gepushed. Daar is op zich niks mis mee, want die fondsen presteerden ook prima. Maar zodra de correctie inzette in mei, kwam Fundcoach met de hedge funds van Attica 'die in elke markt renderen'.

    Prompt was dat het meest verkochte fonds, terwijl ik weet niet hoeveel beleggers hun Turkije-wonden likten (het EC Turkey Fund werd in maart/april, vlak voor de 40% daling gepromoot door Fundcoach). Allemaal prima hoor, maar je ziet hoe slim Fundcoach het speelt en hoe makkelijk (fonds)beleggers te sturen zijn. Uiteindelijk heeft Fundcoach als primaire doel zo veel mogelijk te verkopen en commissie op te strijken. Nothing evil, maar dat is hun business model. Beleggers moeten dat belang wel voor ogen houden.

    Fonz
  3. [verwijderd] 26 juli 2006 10:12
    Gemiste kans dat zowel de benchmark als de portefeuille weer alleen uit aandelen(fondsen) bestaat.

    Zo geeft je wel het slechte voorbeeld qua diversificatie.

    Zal de resultaten van het Fonz eens gaan afzetten tegen een goed gediversificeerde portefeuille met trackers.

    1/3 aandelen
    Eur 8333 iShares MSCI World
    Eur 8333 iShares DJ EuroStoxx Value
    Eur 8333 iShares DJ EuroStoxx SmallCap
    Eur 8333 iShares MSCI EM

    1/3 obligaties
    Eur 16667 iShares Inflation Linked Bonds
    Eur 16667 iShares Corporate Bonds

    1/3 alternatives
    Eur 16667 iShares FTSE/EPRA European Property Index Fund
    Eur 16667 Lyxor ETF Commodities
  4. Kiam 26 juli 2006 13:37
    Op zich zou het wel wetenswaardig en nuttig zijn om de iShare MSCI World als (betrekkelijk klein) onderdeel in de portefeuille op te nemen, dit vanwege het benchmark zijn van de MSCI World.
    Je hebt dan meteen de vergelijking bij de hand. Het is beter dan alleen de stand van de MSCI World weer te geven, omdat aldus ook de dividenden en de kosten meetellen, aannemende dat in de model-portefeuille alle dividenden en kosten van de overige onderdelen eveneens worden verwerkt.
  5. [verwijderd] 26 juli 2006 13:49
    quote:

    Kiam schreef:

    Op zich zou het wel wetenswaardig en nuttig zijn om de iShare MSCI World als (betrekkelijk klein) onderdeel in de portefeuille op te nemen, dit vanwege het benchmark zijn van de MSCI World.
    Je hebt dan meteen de vergelijking bij de hand. Het is beter dan alleen de stand van de MSCI World weer te geven, omdat aldus ook de dividenden en de kosten meetellen, aannemende dat in de model-portefeuille alle dividenden en kosten van de overige onderdelen eveneens worden verwerkt.
    Hoi Kiam,
    uitstekend idee en we voegen meteen de daad bij het woord. We hebben daarbij de koers genomen van eergisteren, de startdatum van de portefeuille.

    Fonz
  6. [verwijderd] 6 september 2006 11:37
    Beste Fonz,

    Het is stil rond deze modelportefeuille. (lijk me niets voor de naamgever van deze portefeuille). Ik kijk uit naar een nieuw column met achtergrond info (zoals hieronder aangegeven) en de maandelijkse update met daarin (hopelijk) de visie inzake de marktontwikkelingen voor Q4 en Q1/07.

    De 'stoute' beleggingstrategie bevalt me. Ik zal daarom de activiteiten en visies van de beheerders zeker volgen.

    Veel succes!
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,25 -0,03%
EUR/USD 1,0874 +0,07%
FTSE 100 8.420,26 -0,22%
Germany40^ 18.716,50 -0,12%
Gold spot 2.415,21 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

NX FIL...
+8,76%
VIVORY...
+6,12%
Sif Ho...
+4,09%
RENEWI
+3,21%
HEIJMA...
+3,08%

Dalers

Corbion
-3,97%
ADYEN NV
-3,20%
EBUSCO...
-3,00%
SIGNIF...
-2,50%
PROSUS
-2,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links