Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Angstgegner 325

Proest, dat was m'n espresso. Wat ik nu lees in de AFN-beursnieuwtjes... Komt ie. Ik zet de zinnen cursief voor het extraspeciale dramatische effect:

"Nederland krijgt al zijn geld terug dat het aan Griekenland heeft geleend. ,,U zult uw geld niet verliezen’’, zei een naaste medewerker van de Griekse premier Lucas Papademos donderdag in een gesprek met Tweede Kamerleden."

Helaas, helaas lees ik dan weer niet wat de reactie van de Kamerleden was! Foei, onvolledig bericht AFN :-) Dat smaakt naar een Officieule IEX Voorbeurs Huiskamervraag! Wat denkt u dat de reactie van onze Kamerleden op deze Griekse quotes waren? Ik ben benieuwd en hoop dat ik me weer helemaal slap lach.

Wat helemaal niet om te lachen is dat de winst van vorige week weer is verdampt. De AEX komt weer gevaarlijk dicht in de buurt van - hallo, daar is ie weer! - Angstgegner 325. Die hebben we vaker gezien dit jaar. Vandaag herstel na vier dagingsdalingen? Daar ziet het nu een beetje naar uit, maar garantie tot de voordeur

Fransen in de bocht

Niet blazen, één agendapuntje vandaag; weer een Amerikaans huizencijfer. Simpel: als die tegenvalt trekken de markten zich daar niks van aan, valt die mee dan is dat positief. Goed, recessievrees leest u overal in de beursverslagen en dan is er dit: "France Finance Ministry raises 2012 GDP forecast to +0,7% from +0,5% p."

Veel is het niet, maar om dat nou een recessie te noemen? Ik heb nog geen link, maar u ziet het zo wel opduiken. Let op Sligro dat ex-dividend gaat en Acomo dat zo graag wil overnemen maar niet weet wie ze moet overnemen. Rest mij u verder een fijn weekend te wensen en tot maandag.

  • Is dit alles wat jullie er uit weten te persen na een weekje dalen, beste futures? Pfff, slap hoor
  • Azië is verdeeld: grofweg staan de grote markten in de min en weten de kleinere te plussen
  • EUR/USD ochtendgymnastiekt zich as we speak boven 1,32 uit. Hou vol, jong
  • Goud en zilver en oliebenchmarks WTI en Brent staan maar een beetje lousy te fröbelen
  • De Bund future moet een stapje zurück. Net als bij aandelen ook hier deze week precies de omgekeerde beweging van vorige week. Het is weer dringen in de Bund-reddingboten, omdat de Zuid-Europese cruiseschepen omkieperen.

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Gisteren liet ik u zien dat Amerikaanse analisten de lentezon voorzichtig een beetje in hun bol beginnen te krijgen. Het gekke is: particuliere Amerikaanse beleggers zijn op één week na in februari al het hele jaar bearish, ondanks die mooie opgang.

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas, wat heb je voor leuke linkjes en gave grafieken? "We beginnen met een rondje stress, de uiteenlopende conjunctuur van de VS vs Europa en is de goudrally over, de verschillen in prijs van benzine in de VS, Bernanke geeft les, de Nudge unit en wat leveren aandelen op?"

Belangrijkste buitenlandse cijferkandidaten

Macroagenda

  • 15:00 VS: VS: verkoop nieuwe huizen februari (consensus: 325.000)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Das Mooi 23 maart 2012 08:25
    Kalimera AJ, Een intelligent kamerlid zou dan antwoorden: "Goed om te horen. Wilt u dan dit document ondertekenen waar u zich persoonlijk garant stelt voor het geval Griekenland toch niet haar schulden terug betaald?" Helaas, een utopie. Want er zijn weinig tot geen economisch onderlegde kamerleden te vinden in het Haagse.
  2. forum rang 6 haas 23 maart 2012 09:07
    dat soort bezoeken zijn allemaal beleefheidsbezoeken
    Het is aan de gastheer niet om moeilijke vragen te gaan stellen.

    het is goed dat vragen worden gesteld ,die niet de hete brij raken
    - goede morgen,meneer, hebt u goede reis gehad naar ons land
    en bij afsluiting.............geef die mensen 'n bos bloemen mee
    ën zeg daarbij dat deze week het is keukenhof geopend door de Poolse Minister :)

  3. [verwijderd] 23 maart 2012 09:13
    Wat moet ik hiervan denken? Je leent toch geen geld uit als je weet dat de debiteur zijn schuld niet kan aflossen en hoe haal je het dan vervolgens in je bolle en stomme kop om de debiteur belachelijk te maken, dan ben je als hoeder van de Nederlandse staatskas en de Nederlandse belangen geen knip voor de neus waard.
  4. Wij Rosario 23 maart 2012 11:05
    @AJK,
    re.Het gekke is: particuliere Amerikaanse beleggers zijn op één week na in februari al het hele jaar bearish, ondanks die mooie opgang.

    Beste AJK,
    Door alle print activiteiten mogen we aannemen dat de bull market compleet kunstmatig is. De financiële instellingen kopen aandelen om de schijn op te werpen dat de economie verbetert. In werkelijkheid hebben consumenten steeds minder te besteden en moet de economie wel terug lopen. Dit zie je niet in het BNP omdat men nog steeds veel geld leent. De auto voorraden lopen echter overal enorm op net als in 2008.

    De bull market maakt de collaps in de VS alleen maar groter als het zo ver is.
  5. Wij Rosario 23 maart 2012 11:12
    @AJK
    De kamerleden zeiden 12 maanden geleden en masse dat we Griekse obligaties moesten kopen, u weet mogelijk hoe dat afliep.
    Dat zullen ze nu weer doen. Zij zullen wel weten dat wij over een jaar of 2 - 3 de andere EU leden nodig zullen hebben om onze totale schuld van dan 600% van het BNP op te lossen. Kamerleden zijn de grootste schulden veroorzakers en zullen de rekening bij ons neerleggen want wij schijnen hen gekozen te hebben.
    ps. intelligente kamerleden bestaan per definitie niet.
  6. Wij Rosario 23 maart 2012 13:35
    @lukas daalder,
    Beste meneer Daalder, We hebben toch eigenlijk geen stress test nodig. We weten dat er in de VS steeds meer geleend wordt door de consument om te kunnen consumeren. We weten ook dat alle zogenaamde besparingen van de afgelopen 3 jaren te maken hadden met afschrijven van leningen. Er is in de VS nooit gespaard alleen afgeschreven op leningen en iets minder veel geleend. Er schijnt nu weer meer geleend te worden, desondanks lopen de voorraden consumenten artikelen en personen auto's snel op dus we weten wat er staat te komen of niet.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links