Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ripple heeft steunzone bereikt

Ripple heeft steunzone bereikt

Het is de laatste tijd wat rustiger met betrekking tot richtinggevend nieuws rond de cryptomarkt en dat zorgt ervoor dat de koersen per saldo ook niet meer zoveel van hun plaats komen. Na de forse dalingen van begin mei zijn de meeste crypto's de afgelopen weken niet veel meer opgeschoten.

De daling is wel tot stilstand gekomen en langzaam is er bij enkele digitale munten wat herstel te zien, maar echte overtuiging lijkt nog te ontbreken. Ook de omzetten zijn de laatste weken wat lager, wat duidt op een afwachtende houding bij veel speculanten.

Bitcoin

Het technische plaatje van bitcoin lijkt ook op twee gedachten te hinken. De koers is recent opgevangen door de steunlijn van het hoofd-schouderpatroon, dat ik in mijn column van vorige week beschreef. Zolang deze steunlijn intact is, blijft de technische schade beperkt en kan er gewerkt worden aan herstel.

Het patroon van lagere toppen en bodems dat sinds medio april is gevormd, is echter nog intact. Dit duidt erop dat de verkoopdruk nog niet is verdwenen. Pas wanneer de dalende fase wordt afgebroken, zal er ruimte vrijkomen voor een groter herstel.

Voorzichtigheid geboden

Op wat kortere termijn is duidelijk te zien dat speculanten even de kat uit de boom kijken. De koers beweegt per saldo al sinds eind mei zijwaarts rond $36.000. De koers is recent mooi opgevangen door de oplopende steunlijn en veert wat op binnen de neutrale fase. Pas wanneer de weerstand rond $41.300 wordt gebroken, zal de dalende trend zijn verlaten en komt er ruimte vrij voor een grotere stijging. 

Om niet verder te verzwakken, dient de steunlijn rond $30.000 wel intact te blijven. Hieronder zal het hoofd-schouderpatroon worden afgerond en kan de dalende trend worden hervat richting lagere koersniveaus.

Ripple

Ripple is nog altijd verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse toezichthouder, wat een drukkend effect op de koers heeft gehad. XRP, de token van het Ripple-netwerk, is de afgelopen weken flink gecorrigeerd na de mooie stijging van begin april. De token heeft in korte tijd ongeveer tweederde van zijn waarde op de top van april verloren, maar lijkt nu wel wat steun te vinden.

Rond $0,60 ligt een belangrijke steunzone gevormd door enkele oude koerstoppen. De huidige correctie kan daarom worden gezien als pullback richting deze oude weerstand, die nu kan terugkeren als steun. De bevestiging hiervan krijgen we wanneer de koers rond dit niveau wordt opgevangen en de correctieve fase van de afgelopen weken wordt verlaten.

Dalende trend intact

XRP laat de laatste weken een dalend verloop zien waarbij lagere toppen en bodems worden gevormd. Er is dus nog altijd sprake van verkoopdruk. Toch lijkt de opleving op korte termijn een eerste aanzet te zijn voor groter herstel. Wanneer de dalende toppenlijn wordt doorbroken, zal de koers een aanval kunnen inzetten op weerstand $0,78. Hier ligt de eerste horizontale weerstand waar het herstel op zou kunnen stranden.

Pas wanneer deze weerstand wordt doorbroken, zal het technische beeld van XRP verder opklaren en komt er ook voor de langere termijn ruimte vrij voor een grotere stijging. De oude top van april vlak onder $2,00 wordt dan het volgende richtpunt.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links