Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

New Amsterdam Invest met SPAC naar Amsterdamse beurs

New Amsterdam Invest met SPAC naar Amsterdamse beurs
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) New Amsterdam Invest wil met een Special Purpose Acquisition Company, ofwel SPAC, in de komende maanden de stap naar de Amsterdamse beurs maken. Dit maakte de onderneming onder leiding van Aren van Dam vrijdagochtend bekend.

De SPAC wil met de uitgifte van 1,25 tot 2,5 miljoen units, een combinatie van aandelen en warrants, 25 tot zelfs 50 miljoen euro ophalen om een bedrijf over te nemen dat actief is in de Nederlandse, Duitse, Britse of de Amerikaanse commerciële vastgoedmarkt. Uiteindelijk wil het investeringsvehikel de vastgoedportefeuille laten groeien naar een omvang van 40 tot 100 miljoen euro.

De prijs per unit zal 20,00 euro bedragen en bestaat uit twee gewone aandelen en één warrant. Een warrant kan uiteindelijk worden omgezet in twee gewone aandelen. De promoters Aren van Dam, Cor Verkade, Moshe van Dam en Elisha Evers van New Amsterdam nemen zelf voor 20 procent deel aan de emissie.

New Amsterdam Invest wil in een onderneming investeren en heeft besloten dat bij een overname de portefeuille een goede spreiding kent. Dit betekent dat een object maximaal 20 procent van de totale portefeuille mag beslaan. Binnen 24 maanden na de beursgang moet de investeerder een overnamekandidaat hebben gevonden. Eventueel kan deze periode verlengd worden met zes maanden.

Update: om meer informatie toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links