Angst voor een marktcorrectie? 7x saai en veilig

Door Redactie op 20 mei 2021 08:45 | Views: 11.047

Angst voor een marktcorrectie? 7x saai en veilig

De angst voor een beurscrash neemt toe. Wie hier onrustig van wordt, kan speculatieve aandelen verruilen voor aandelen die relatief veilig zijn. InvestorPlace heeft er zeven verzameld.

Na de coronadip van maart vorig jaar gingen aandelen als een speer omhoog. Veel beursindices, waaronder de AEX-index, hebben in de afgelopen maanden records neergezet.

Dat maakt sommige beleggers nerveus. De grootste zorg is dat er veel speculatie in de markt zit. Als zoveel mensen risicovolle aandelen hebben gekocht, kan een opleving aan volatiliteit een enorme neergang veroorzaken. Dat kan een aanleiding zijn om stabiele aandelen te kopen. Maar welke?

InvestorPlace heeft er zeven verzameld die kunnen dienen als een soort verzekeringspolis tegen een marktval.

Unilever: Persoonlijke verzorging blijft

De coronapandemie had een tweeledig effect op Unilever. Enerzijds steeg de vraag naar de ijsmerken sterk, door consumenten die vanwege de lockdown aan huis gebonden waren. Anderzijds kwam de vraag naar persoonlijke verzorgingsproducten onder druk te staan.Dit alles veroorzaakte schokken in de koers van Unilever.

Volgens InvestorPlace zien de kaarten er goed uit voor de tak van verzorgingsproducten als we uit de lockdown komen. Mensen snakken ernaar om weer naar buiten te kunnen en willen er dan goed uitzien. En als er veel bedrijven omvallen, zullen mensen zich goed willen presenteren aan de potentiële werkgevers die de crisis hebben doorstaan.

Unilever is misschien niet het meest opwindende aandeel, maar volgens InvestorPlace wel een belangrijkste fondsen om te bezitten als de beurs onder druk staat.

Kroger: Supermarkten zijn super voor de portefeuille

U weet het vast nog goed: de lege schappen in de supermarkt vorig jaar, toen consumenten massaal aan het hamsteren sloegen, vlak na de uitbraak van de coronapandemie.

Vreest u een marktcrash, dan kunt u Kroger overwegen, of andere supermarkt-aandelen, zoals Ahold Delhaize. Momenteel zien we volgens InvestorPlace een rotatie naar de horeca, vanwege een opgekropte vraag. Maar als er een economische tegenslag komt, dan zal die vraag weer verschuiven naar de supermarkten, omdat consumenten dan geld willen besparen, in plaats van uit eten gaan.

Duke Energy: Op nutsvoorzieningen bezuinigingen we niet

Een eerste golf van koersdalingen raakt elk aandeel, zoals we ook vorig jaar zagen. Maar uiteindelijk zit u redelijk safe met aandelen van bedrijven die onmisbare producten of diensten leveren. Dat kunnen gevestigde namen in de energiesector zijn, zoals het Amerikaanse Duke Energy. Immers, consumenten kunnen op veel bezuinigen, maar niet op gas en elektriciteit.

Bunge: Vergeet de voedingsmiddelenindustrie niet

Waar niet direct aan gedacht wordt bij een marktcrash, zijn aandelen in de agribusiness en voedingsmiddelenindustrie. Daarin is Bunge, dat onder andere margarine, olie en granen produceert, al meer dan twee eeuwen actief.

Doorgaans leveren saaie bedrijven weinig rendement op, maar de koers van Bunge is dit jaar al met 36% opgelopen. De resultaten van het bedrijf rechtvaardigen volgens InvestorPlace ook het enthousiasme.

Murphy USA: Goedkoop tanken

Murphy USA is een Amerikaans bedrijf dat tankstations exploiteert, doorgaans in de buurt van supermarkten van Walmart. De transitie naar elektrisch vervoer verloopt nog niet zo snel. Bedrijven in fossiele brandstoffen blijven nog wel een tijd koopwaardig.

Murphy blinkt uit door de goedkopere service en gunstige locaties. En bij een crash zullen meer mensen gaan tanken bij de goedkope tankstations.

Dollar General: Goedkoop winkelen

Retailbedrijf Dollar General is niet echt geliefd in een tijd van speculatie. Maar dat kan volgens InvestorPlace veranderen. Eind vorig jaar lanceerde Dollar General een nieuw concept genaamd 'Popshelf'. Dit is ontworpen om klanten met een hoger inkomen aan te trekken. Het heeft een iets frissere uitstraling en de verkochte producten zijn van goede kwaliteit, maar alles kost toch maximaal 5 dollar. De kernmissie van Dollar General kan zich uitbetalen als het economisch minder gaat.

American Tower: Investeer in infrastructuur

American Tower is een exploitant van met name de draadloze en communicatie-infrastructuur in verschillende landen over de hele wereld. Het aandeel is ingedeeld in de technologiesector, maar is eigenlijk een investering in infrastructuur.

En dat maakt het een van de aantrekkelijkere aandelen om te kopen als u denkt dat we het risico lopen op een marktcrash. Tegenwoordig kun je niets meer gedaan krijgen zonder draadloos netwerk. Daarin verandert een economische crisis niets.

Lees ook: 8 Blue Chip-aandelen met sterke winstcijfers

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Eric519
0
Grappig dat men supermarkten als veilige beleggingshaven beschouwd in volatiele tijden. Ik heb AHOLD anders ook gruwelijk onderuit zien gaan bij de beursdip van zo'n 2 decennia terug . Bleef toen van de top-koers af gerekend nauwelijks iets van heel. Mensen verloren door Ahold tot soms wel 3/4 van hun belegd vermogen in Ahold . Ook Unilever verloor toen flink maar dat was nog te overzien.
Yes we can
0
Waardeloos artikel. Waarom steeds ver weg bedrijven ? Als alternatief voor Duke Energy heb je bij voorbeeld het Belgisch-Duitse Elia. Ook voor alle andere genoemde bedrijven heb je Europese bedrijven, dus veel dichter bij huis. Vermoedelijk denkt de schrijver van deze bijdrage kennis te etaleren door het vermelden van verwegistan bedrijven. Het artikel is voor mij dan ook absoluut en totaal inhoudsloos en dus ook waardeloos...
[verwijderd]
0
quote:

Yes we can schreef op 20 mei 2021 12:38:

Waardeloos artikel. Waarom steeds ver weg bedrijven ? Als alternatief voor Duke Energy heb je bij voorbeeld het Belgisch-Duitse Elia. Ook voor alle andere genoemde bedrijven heb je Europese bedrijven, dus veel dichter bij huis. Vermoedelijk denkt de schrijver van deze bijdrage kennis te etaleren door het vermelden van verwegistan bedrijven. Het artikel is voor mij dan ook absoluut en totaal inhoudsloos en dus ook waardeloos...
Wat een waardeloos commentaar.

Prima stuk stuk, wel jammer dat hij maanden achterloopt. Begin dit jaar was een veel beter instapmoment geweest.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.