Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Energie moet kracht opdoen

TA: Energie moet kracht opdoen
Beeld: Olaf Arndt CC BY-NC-SA 2.0

Elke opleving van de olieprijs heeft moeite met de top van 10 januari 2020 rond weerstand $70,24.  Ook recent is de olieprijs hierop afgeketst en daarna ingezakt. Technisch moet olie dus krachten verzamelen om deze horde te nemen.

De recente correctie heeft in het technische beeld van ruwe olie geen schade opgeleverd, want de  langetermijn-uptrend is nog steeds geldig.  Op de korte termijn heeft de olieprijs een aanloop genomen, waarmee de technische barrière rond $70,24 onder vuur genomen kan worden.

Ook Royal Dutch heeft flink ingeleverd. Na een stevige rally van ruim 80% in de afgelopen 5 maanden (op 2 oktober noteerde Shell een intraday low van €10,10) is de koers flink ingezakt. Technisch is er tussen olie en Shell duidelijk een verband. Ik heb al eerder aangegeven dat beide nog wat hobbels te nemen hebben.

Deze keer bekijk ik het koersverloop van de olieprijs en ontwikkeling van Royal Dutch Shell.

Voor beide geldt nog steeds dat er stevige weerstand overwonnen moet worden, alvorens er weer kansen komen. De olieprijs moet over de technische barrière rond $70,24 springen. Shell heeft de horde rond €18,57 (gevormd op 2 april 2020) nog te nemen. Ik begin met de AEX-index.

Nederlandse beurs maakt pas op de plaats

In de recente terugval heeft de AEX-index een hogere bodem achtergelaten binnen de stijgende trend. Het positieve technische beeld wordt bevestigd als het topje van 19 april rond 718,50 punten wordt gebroken De steun ligt op 675,89 punten (bodem van 19 maart). Weerstand ligt rond 728,00 punten (berekend koersdoel).

Shell blijft binnen de zijwaartse fase

Royal Dutch Shell zet het herstel niet door. Technisch is de herstelfase afgebroken en krult Shell weer neerwaarts om. We zien pas echte steun rond €14,09 (bodem van 1 december 2020). Weerstand voor Royal Dutch Shell ligt op €18,57 (gevormd op 2 april 2020)..De dalende moneyflow (de van de beursomzetten afgeleide geldstroom-indicator in de onderste helft van de grafiek) geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.

Olieprijs zoekt steun

De Olieprijs (Brent) is afgeketst op de top van januari vorig jaar rond $70,24. De opwaartse fase krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze koerstop wordt gebroken. Verdere koersstijgingen mogen dan verwacht worden. De steun voor de prijs van ruwe olie ligt rond $60,49 (bodem van 23 maart).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 84
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Gerelateerd

Reacties

99 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 april 2021 07:44
    godu smorgens.

    wel opvallend, elke dag zie ik maar groen fruts, is er geen andere kleur meer tegenwoordig.
    belazeren die belegger, misleiding, harde kern.

    Naairj system, 2 weken lang al zelfde koers met fruts, mooie naairj dat bank kan resetten elke keer en bij geringe stijging gam kan doen nu.
  2. [verwijderd] 27 april 2021 10:38
    quote:

    Tipje van sluier schreef op 27 april 2021 10:26:

    Toch bestaan sprookjes.
    Fruts elke dag groen is een wonder, nooit voorgekomen in de geschiedenis van crisis.

    Bubbels en hosanna.
    is al jaren zo... manipuilatie.. statistisch sowieso onmogelijk...

    het zal wel... niks van aantrekken en gewoon doorhandelen.. en geld verliezen ... in mijn geval dan de laatste maand... tikkie...
99 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links