Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: ''Fouten bij aankoop aandelen Air France-KLM''

Liveblog: ''Fouten bij aankoop aandelen Air France-KLM''

Update 16:25 uur: Wegzakken

De beurzen zakken in het laatste kwartier gevoelig weg. Een duidelijke aanleiding kunnen we niet vinden. Er kwam weliswaar een cijfer over de verkopen van bestaande woningen lang (+1,9% in oktober), maar deze viel mee.

Hetzelfde geldt voor het Europese consumentenvertrouwen. Soms zijn er van die dagen dat de markt gewoon om laag wil. Dit lijkt zo'n dag. Morgen wordt spannend, want dan vliegen de flash PMI's ons om de oren. Het is bijna een garantie dat de markten hierop gaan bewegen.


Update 14:55 uur: Thyssenkrup -14%

De koers van het Duitse Thysenkrupp zakt in de loop van de dag steeds verder weg. Het industriele conglomeraat kwam vanochtend langs met een bijzonder magere outlook. Voor 2020 ziet het management in de automotive sector weliswaar een kleine verbetering, maar dit gaat gepaard met grote onzekerheden. 

Daarnaast gaat het waarschijnlijk nog drie maanden duren voordat de liftentak wordt verkocht. Er zit sinds oktober een nieuwe CEO en dan is het niet vreemd dat dit soort zaken langer duren. Op dit moment koers het aandeel zelfs 14% lager op €14,55.

Thyssenkrupp
Klik op de afbeelding voor een grote versie  

Update 13:40 uur: "Fouten bij aankoop Air France-KLM"

Onze Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft de Tweede Kamer niet correct geïnformeerd over de aankoop van de aandelen Air France-KLM. Het budgetrecht is geschonden, omdat het parlement vooraf geen toestemming heeft gegeven om tot kopen over te gaan.

Toch is het de vraag of Hoekstra politiek echt in de problemen komt, omdat een grote meerderheid voorstander is van de aankoop van de aandelen Air France-KLM. Daar komt bij dat als de aankoop vooraf publiekelijk zou zijn besproken in het parlement, de koers ervan fors zou zijn opgelopen.


Update 13:00 uur: +30%

Kijkend naar de statistieken mogen beleggers rekenen op een plus van 30% in de komende 5 jaar. Dit betekent een jaarlijkse winst van 6%. Geen vetpot, maar niet onlogisch gezien de relatief hoge waardering.


Update 11:55 uur: Bubbelsignalen

De totale beurswaarde van Amerikaanse bedrijven ten opzichte van het BBP is sinds 2000 niet meer zo hoog geweest. U weet wat er toen met de koersen gebeurde.


Update 11:30 uur: Koopkans?

Volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen biedt deze daling een mooi instapmomentje voor beleggers.


Update 11:15 uur: Uitnodiging van China

China nodigt de Verenigde Staten uit voor een nieuwe ronde van onderhandelingen over het handelsconflict. The show goes on!


Update 09:37 uur: Vette vinger

Dit is niet de manier om als handelaar rijk te worden.


Update 09:35 uur: Nederlander spendeert nog steeds

Ondanks dat het consumentenvertrouwen (-2) licht negatief is, hebben Henk en Ingrid er nog steeds zin in om de nodige centjes uit te geven. In september gaf de Nederlandse consument 2,2% meer uit dan in diezelfde maand een jaar geleden. Met name aan meubilair en huishoudelijke apparaten werd meer geld besteed.


Update 09:30 uur: Basic-Fit houdt verlies beperkt

Vandaag verliest Basic-Fit (-0,3%) aanmerkelijk minder terrein dan de meeste aandelen binnen de AMX. Wellicht helpt een koersdoelverhoging van de Belgische grootbank KBC. Analisten vinden de sportschool goed gepositioneerd in de fitnessmarkt, waardoor de groei er naar alle waarschijnlijk goed in blijft zitten.

Basic-Fit heeft als doel om in 2022 ongeveer 1250 clubs te hebben geopend. Op middellange termijn moet dit uitgroeien naar 2000 sportscholen. Volgens KBC zijn deze doelstellingen realistisch. 

 


Update 09:20 uur: Adviezen

  • Basic-Fit: naar €38 van €35 en kopen - KBC
  • Lucas Bols: naar kopen van houden en naar €15,50 van €17,50 - KBC
  • Unilever: naar €50 van €52 en houden - HSBC

 


Update 09:15 uur: Lage werkloosheid

Dit zijn betere berichten. Zo slecht gaat het nog niet met Nederland.


Update 09:10 uur: Weer die handelsoorlog

De AEX opent met een min van 0,8%. De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping kunnen het nog niet eens worden. Het lijkt erop dat een deal er dit jaar niet gaat in zitten.

Niet geheel verrassend is ArcelorMittal de grootste daler binnen de hoofdindex met een verlies van 2,4%. Dit aandeel beweegt namelijk altijd heel fors op nieuws omtrent het handelsconflict


Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links