Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Payrolls, bouw, chips en Kiadis

Liveblog: Payrolls, bouw, chips en Kiadis

Update 15:00 uur: Ter Beke heeft het gedaan

Verhip, die vleeswarenaffaire raakt een Belgisch aandeel. Ene Ter Beke.

Gauw kijken bij dit aandeel, dat van 2013 tot begin 2017 een mooie kiloknaller was. Daarmee is er wel een technisch avocadopatroon in de grafiek geslopen, dat nu al ruim twee jaar zijn brute werk doet?

Ook nog maar even een waardegrafiekje dan en dit is vrij wild voor een saaie slager...? Winst duikt nu. Hier is wel wat aan de hand, dit is niet zomaar gratis geld opvissen. Duur aandeel ook. Te duur voor vervuilde vleeswaren... 

 


Update 14:30 uur: Payroll Report

Payrolls nagenoeg in de prik, werkloosheid daalt en loongroei valt wat tegen.

Volgens mij weet u meer dan zat zo, maar vooruit, hier het verhaal nog:

Niet voor niets neem ik mijn plaatje ook even die handelscijfers mee. Zal ik eens wat raars roepen? Er komt misschien een trade deal aan. Al is het maar omdat niemand het meer verwacht.

 


Update 13:50 uur: Nog even geduld aub

Aftellen tot 14:30 uur.

De cijfers die we zoeken. Iets in mij zegt dat we meer downside bij een tegenvaller hebben na die beroerde inkoopmangersindices deze week, dan dat er upside is bij een meevaller. Dat is alleen gevoeligegroteteenwerk en dat telt niet. Oh ja, de VS handelsbalans komt straks ook door. 

 


Update 12:35 uur: Wie wordt de nieuwe CEO van ABN Amro?

Herna krijgt het maar druk! Oh wacht, nee toch niet? Zeg het maar, wie wordt de nieuwe CEO van ABN Amro? Zo te zien hoeft dat niet zonder meer een bankier te zijn. Wie vindt u eigenlijk de meest geschikte kandidaat? Ik zat zelf aan Mario Draghi te denken, maar dat geeft vast te veel #ophef

Spiek ik nog even in timeline van deze Oude Bekende om te zien of hij soms wordt genoemd, maar neen. Nog niet in ieder geval :-)

 


Update 10:30 uur: Kiadis

Technisch herstel en volgende week misschien een persberichtje? Het forum weet ook niet waarom Kiadis ineens weer een spurt omhoog trekt op nog aardig volume ook. Dit pareltje kom ik er ook nog tegen. Geen idee wat u aan deze wijsheid hebt bij het beleggen, handelen en gokken in biotechs, maar wel leuk bedacht.

Voor strooizout kunt u beter bij AkzoNobel zijn denk ik, hoewel het niet echt een pure play is. 

Het kan vriezen en het kan dooien, maar als je op je bek valt, ben je te laat met strooien!

 


Update 10:10 uur: Apple fantasie

Zo u wilt mag u de (onopvallende?) stijging van onze chippers mede hieraan toedichten. Elders in Europa stijgen chippers 1% à 3%. 

Het is wel een éénzwaluwbericht? Citaat.

The newspaper also reported that suppliers remain cautious and said they were concerned that the higher level of orders would not be sustained.

“Demand is good for now. But we have to be careful not to be too optimistic,” an executive-level source said in the report. “I hope that this year’s peak season lasts longer than last year.”

 


Update 10:00 uur: De bouw zegt auw

Letterlijk. Jobstijdingen over de bouw:

Was er deze al eerder op de dag:

De soep zal wel niet zo heet worden gegeten... Duimen maar. Deze kreeg u gisteren al van mij, want met de bouwaandelen is het droef gesteld. De conjunctuur zit immers ook nog tegen voor deze cyclicals. Gelukkig stijgt BAM vandaag aardig. Hard nodig, want de koers staat op de laagste stand sinds heel lang.

Heijmans heeft ook betere tijden gekend.

VolkerWessels oogt ook niet zo okselfris, maar valt mee gelet op de concurrentie.

Kijk aan, als u nou een lief mailtje stuurt aan Maxime, kunt u proberen uw koersverliezen te verhalen:

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2019 14:52
    quote:

    g.raaier schreef op 4 oktober 2019 12:36:

    Gezien de toegenomen volatiliteit is de daling bij Flow Traders opvallend. Vix 23% omhoog deze week en Flow Traders 5% omlaag..
    Ik kan ook niks vinden. Iets met Brexit? www.iex.nl/Nieuws/ANP-041019-240/Zorg... VK wel belangrijk voor volumes EU, maar het lijkt me vergezocht. Misschien gewoon teleurstelling dat Flow niet beweegt op vola
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links