Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Sell-off Wall Street

Liveblog: Sell-off Wall Street

Update 21:05 uur: Wall Street in mineur

De oplaaiende handelsoorlog krijgt nog steeds de schuld van de networks. Pittige scores, zie de Nasty 100. Verder is er geen nieuws. Toch frappant hoe we nu al twee dagen op en neer gaan op eigenlijk nog steeds dezelfde feiten: vrijdag in principe tariefsverhogingen van 10% naar 25% op Chinese export naar de VS.

Altijd lastig, dit kan het begin van veel grotere ellende zijn. Het kan ook zijn dat we over een week of wat constateren dat New York even van haar all time highs af kwam.  De reden daarvoor zijn we dan al weer lang vergeten.  

Veel meer dan de rommel opvegen weet ik nu ook even niet te verzinnen:

 


Update 15:35 uur: AEX'je lacht, AEX'je huilt

Handelsoorlogangst heet het. Het zal. Niettemin zag het er vanochtend nog wel aardig uit en nu niet meer. Grootste boosdoener is Royal Dutch Shell, met haar 15% indexweging. Ik weet niet waarom het aandeel zo daalt, maar het misstaat tussen die cyclische fondsen en financials.

Ik spreek liever van risk-off. De rentemarkten bewijzen het. 

 


Update 15:35 uur: Zeg es EU

De laatste schattingen. De vonken vliegen er niet echt vanaf.

 


Update 14:45 uur: Huis kopen per app

Gewoon even op een opwelling en hooguit een uurtje tijd uw huis verkopen en nieuwe kopen: wie weet is er binnenkort een appje voor. U kunt zelfs uw huis aan zo'n appje verkopen. Dat maakt de markt weer wat meer liquide. De fantasie is eindeloos. Eén keer raden wat er dan ook met de nu nog torenhoge fees gebeurt.

Lach hier niet te hard om, 25 jaar geleden kostte het u ook nog een dag(deel) om een paar aandelen te kopen. In ieder geval zou ik maar even meelezen als u makelaar, taxateur bent, of op een andere manier uw brood verdient in de huizennmarkt.

 


Update 14:20 uur: Elektrisch rijden

Misschien moet we er nog een paar miljard subsidie tegenaan gooien, want we hebben het Eurostat lijstje niet eens gehaald. Als dat maar geen slecht voorteken is voor het Euro Songfestival. Hoe dan ook, het blijven bescheiden percentages.

Full disclosure, ik ben zelf een hardcore benzinerijder. Bieden mag :-)

 


Update 14:15 uur: Overnamemachine Apple?!

Wat?! Verrassing. Inderdaad, kralen rijgen. Vooral voor talent en intellectueel eigendom, zegt CEO Tim Cook.

 


Update 13:45 uur: ETF's

Zelf heb ik net ondertekend, opdat wat mij betreft iedereen kan beleggen in het Vanguard World Stock Fund, waarmee u eigenlijk niet kan timen en handelen. Messcherp stuk trouwens van Marcel, aanbevolen. 

 


Update 11:00 uur: Amazon

Misschien is opsplitsing de grootste zegen die u als aandeelhouder van Amazon ten deel kan vallen. Legendarisch is het verhaal van Standard Oil. Oprichter, CEO en grootaandeelhouder John D. Rockefeller stak nooit onder stoelen of banken dat dividend en het opknippen van zijn Standard Oil in 1914 hem pas echt stinkend rijk maakten.

Er zijn geen quotes van hem over koersen bekend, maar dit terzijde. Om kort te gaan: bij giganten als Standard Oil (ooit 100% oliemonopolist) en Amazon (bijna helft online retailmarkt VS) is de som der delen vaak veel meer waard dan het geheel. Het is ook de reden waarom General Electric en Siemens onderdelen afsplitsten.

Enfin, het mogelijk opdelen van Amazon zingt al langer rond, maar is hooguit een lange put voor u. Zoiets duurt wel even. Het concern is nu in het tegenoffensief (en geloof maar dat het blij is met ene Warren B. als grootaandeelhouder):

Citaatje en vrijdag komt als het goed is nog zo'n disruptor naar de beurs: Uber. Scheppen zulke bedrijven nou waarde, of vernietigen ze het, openen ze inderdaad nieuwe deuren (voor anderen), ofwel zijn ze een zegen? Zeg het maar. Een beetje van beide, denk ik. In ieder geval drukken ze inflatie.

Still, the company’s message is likely to be a tough sell in Washington and U.S. state capitals. Amazon will capture nearly half of the $600 billion U.S. shoppers spend online this year, according to EMarketer Inc. Chief Executive Officer Jeff Bezos has become the world’s wealthiest man, making his company a target for a variety of social movements decrying income inequality and the outsized power of tech platforms.

Senator and Democratic presidential hopeful Elizabeth Warren has promised to break up giants like Amazon, and labor protests led the company to cancel a planned new headquarters location in New York City.

 


Update 09:30 uur: Q1's DSM, PostNL en Kendrion

Het lichtpuntje bij Kendrion is dat de omzet in China steeg met 20%. Verder bevestigen de Q1's dat het bedrijf in de hoek zit waar de (handelsoorlogs- en industriële krimp)klappen vallen. Koersreactie valt mee...? Misschien ben ik door de all time high iets te enthousiast, want DSM verhoogt de outlook niet, maar scherpt die aan. 

DSM sprak eerder van een range van 5% à 10% ebitda-groei en heeft het nu over hoog enkelcijferig. verder kunt u alles groen afvinken. Laat het bedrijf maar rollen en als het niet meer rolt, klinkt vanzelf de roep om opsplitsing.

Gelet op de forse daling van PostNL had u daar meer van verwacht. Maar wat dan? Duidelijkheid over Sandd? Zeg het maar. En ieder antwoord op deze vraag met het woord hopen of hoop er in telt niet #hopenisverkopen

Komt deze er nog even achteraan:

 


Update 09:30 uur: Advies

De verzamelde adviezen luiden als volgt:

  • DSM: naar €110 van €100 (accumulate) - KBC
  • ING: naar €14 van €15 euro - Deutsche Bank
  • Unilever: naar €59 van €53,50 - Kepler Cheuvreux
  • Air France-KLM: naar €9,40 van €9,70 - Barclays
  • Air France-KLM: naar €13,50 van €15 - HSBC
  • ASMI: naar €68 van €49 (buy) - NIBC
  • SBM Offshore: naar over weight van equal weight en naar €25 van €23 - Barclays
  • Stern: naar €25,30 van €27 (buy) - NIBC

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 7 mei 2019 10:18
    PostNL in lijn met verwachtingen'
    dinsdag 7 mei 2019 09:53
    AMSTERDAM (AFN) - PostNL presteerde in het eerste kwartaal min of meer in lijn met de verwachtingen. Analisten van ING en KBC Securities halen verder een aantal bemoedigende punten uit de beleggersdagpresentaties van het bezorgbedrijf. Hun advies aan beleggers blijft mede daarom staan op buy, met koersdoelen van respectievelijk 4 en 4,50 euro.

    Bij ING vinden de marktvorsers het vooral positief dat PostNL voor de middellange termijn blijft uitgaan van een stevige groei bij de pakkettentak. De kenners van KBC wijzen erop dat de cashaanwas en de nettoschuldpositie volgens PostNL na 2020 waarschijnlijk significant zullen verbeteren. Het bedrijf meldde overigens later met meer nauwkeurige verwachtingen te kunnen komen voor de komende jaren.

    PostNL boekte afgelopen kwartaal meer omzet, maar minder winst. Uit de cijfers kwam verder naar voren dat de onderneming voor het eerst meer dan de helft van haar opbrengsten heeft gehaald uit e-commerce. Voor de toekomst is het belangrijk dat PostNL erin slaagt om rivaliserend postbedrijf Sandd over te nemen. PostNL kondigde die deal in februari aan, maar toezichthouders moeten nog akkoord gaan.

    Deal met Sandd

    Het bedrijf gaat er vooralsnog vanuit in het vierde kwartaal van dit jaar groen licht te krijgen voor de deal met Sandd. De verwachtingen waarop de marktvorsers van KBC en ING zich baseren gaan eveneens uit van goedkeuring van de transactie.
  2. [verwijderd] 7 mei 2019 23:38
    Een sell off, much, aandelen is nog echt niet aan de hand hoor.. Da's nog even te vroeg, je merkt wel wanneer het moment daar is! Een broker die niet meer functioneert bijvoorbeeld… Daar zit het nog lang niet, zal eerst iets aan vooraf moeten gaan, beweging omhoog!..
    Sell-off, gebruik het met mate..
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 9,956
    +0,77% +0,076
  3. Amazon.com 18 apr
    179,170
    -1,16% -2,110
  4. Apple 18 apr
    167,040
    -0,57% -0,960
  5. 523,000
    -4,00% -21,800
  6. 104,100
    +1,31% +1,350
  7. ING Groep 17:38
    15,230
    +0,41% +0,062
  8. Kendrion 17:35
    13,400
    +2,92% +0,380
  9. PB HOLDING 16:31
    3,000
    +2,74% +0,080
  10. 1,225
    -1,29% -0,016
  11. SBM Offshore 17:35
    14,560
    +0,69% +0,100
  12. SHELL PLC 17:37
    33,465
    -0,01% -0,005

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links