Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Glimmend goud

TA: Glimmend goud

De eerste week van september heeft weinig nieuws gebracht, beleggers blijven aan de zijlijn. De goudprijs doet het wel goed. De Nederlandse beurs zit deze week in een smalle range gevangen, met een low van 512,82 en een high van 520,04.

De uitbraak uit de correctieve fase blijft geldig en de herstelfase vanaf de steun rond 506 punten is nog intact. De eerste serieuze horde wacht nu rond 531,62, gevormd door de toppen van juni en augustus.


Geen paniek

De Nederlandse VIX index, de vaderlandse paniekbarometer, draait weer omlaag. Rust onder Nederlandse beleggers keert weer terug.



De goudprijs is doorgebroken, nu de toppen van dit voorjaar rond 1290-1296 zijn gepasseerd. Er zit veel muziek in individuele goudmijnfondsen, zoals Barrick Gold Newmont en Freeport, deze zal ik vandaag hier bespreken.

Goud glimt weer

Het edelmetaal goud heeft oude weerstand gebroken. Nu de neutrale range aan de bovenkant is verlaten, verbetert het technische plaatje. De grafiek biedt in eerste instantie ruimte tot weerstand 1.390,65 (top van 17 maart 2014).

De volgende horde ligt rond 1.433,94 (gevormd op 30 augustus 2013). Wat ook opvalt is dat  na de uitbraak uit de dalende trend (rode lijn), er rond 1.122,79 (gevormd op 16 december 2016) een hogere bodem is gevormd.


Barrick Gold breekt door

Goudproducent Barrick Gold heeft in de daling op 16,34 (bodem van 8 augustus) een potentiële hogere bodem gevormd boven het niveau van voorgaande toppen. Zolang de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, blijft het technische plaatje redelijk positief.

Er is ruimte richting 20,36 (top van 12 april). De moneyflow van Barrick Gold is sterk. Dit geeft aan dat er sprake is van een instroom van nieuw kapitaal.


Newmont Mining koopwaardig

Newmont Mining behoort tot de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld. Het heeft de uptrend weten te hervatten. Nadat de laatste top van 27 juli rond 37,35 is gebroken, is er ruimte vrijgekomen voor verdere koersstijging met weerstand 46,07 (gevormd op 12 augustus 2016).

Op korte termijn kan dit fonds gekocht worden. Opwaarts is er minstens 15% ruimte om te stijgen. Het verlies dat mogelijk geleden kan worden is te overzien.

Dit zorgt voor een prima verhouding tussen de eventuele winst en het risico dat gelopen wordt. De moneyflow, die van de beursomzetten wordt afgeleid, is positief. Dit geeft aan dat er nieuw kapitaal in de markt komt.


Freeport McMoran graaft zich in

Mijnbouwer Freeport Mcmoran pauzeert binnen de stijgende trend. De hogere koersbodems signaleren echter nog steeds vraag naar het aandeel.

De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de recente koerspiek rond 15,75 naar boven wordt gebroken. Dan mag verdere koersstijging verwacht worden naar 17,06 (top van 24 januari). Enkel bij een terugval onder steun 13,84 (gevormd op 5 april) verzwakt het beeld.

Ook bij Freeport McMoran is de moneyflow sterk. Dit geeft instroom van vers kapitaal aan. De moneyflow wordt van de beursomzetten afgeleid.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 59
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

534 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 8 september 2017 08:39
    Daling tot 516 en daarna snelle valse uitbraak naar 515 om shorters te lokken, waarna de profs die onmiddellijk counteren en de trein weer de andere kant uitgaat.

    Kunnen we dat op de beurs ook niet doen net als de NS: om de 10 min een trein laten vertrekken? Waarheen maakt niet uit.
  2. [verwijderd] 8 september 2017 08:43
    Weer een totaal niet kritisch stuk! Mijn hemel, herstel beweging nog intact? Zou je niet eens het volume onder de loep moeten nemen? Kom op zeg stijgen op dunne handel, hier kan je geen waarde aan hechten! Daarnaast maar even de VIX erbij halen, ook weer zoiets, laat rust zien jaja.

    Mijnbouw had je al moeten hebben, dus niet lopen roepen dat er nog 15% stijging komt! Het is allemaal veels te positief.

    Ook deze, de eerste serieuze horde wacht op 532 jaja nou dan moeten we maar kopen hè
  3. [verwijderd] 8 september 2017 08:44
    quote:

    ren-je-dement schreef op 8 september 2017 08:39:

    Daling tot 516 en daarna snelle valse uitbraak naar 515 om shorters te lokken, waarna de profs die onmiddellijk counteren en de trein weer de andere kant uitgaat.

    Kunnen we dat op de beurs ook niet doen net als de NS: om de 10 min een trein laten vertrekken? Waarheen maakt niet uit.
    515 zou mooi zijn vandaag
  4. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 8 september 2017 08:56
    quote:

    .thfred schreef op 8 september 2017 08:47:

    wordt echt een puinhoop, aardbeving met tsunami misschien....mexico.
    Zou wel grappig zijn als alle Mexicanen in één keer naar de VS geblazen worden en uiteindelijk tot stilstand komen in de achtertuin van The White House terwijl net iemand slaperig uit zijn raam kijkt.
534 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links