Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Bij de les

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

U wilt cijfers, u krijgt cijfers. NN is door en ziet er op het eerste gezicht goed uit, maar ik heb er nog geen tijd voor gehad. En die solvabiliteit weten we nu wel. Hier ANP. NN zou volgens Bloomberg ook met AXA een bod van rond een half miljard euro op een Spaans studentenhuisvestingsbedrijf voorbereiden.

 

 

Lagere omzet, maar groter orderboek, meldt Boskalis-Westminster. De cijfers komen net onder de verwachting uit en het bedrijf ziet nog weinig tekenen van herstel. Hier ANP:  

 

 

We starten lager, maar het mag geen naam hebben. Veel gedoe weer in de VS over de president en de Fed weet zich geen raad met inflatie. Cisco deed gisteravond nabeurs New York -2,5% op KW2's, tegenvallende omzetgroei. Oh ja, Bitcoin gisteravond bij Jinek, hoor ik #youdothemath :-) 

 

 

 

Lekker druk

Het nieuws dan, er zijn meer cijfers:

  • Rabobank heeft in de eerste helft van 2017 geprofiteerd van de sterke economische groei in Nederland. De bank liep daardoor veel minder risico op wanbetaling van zijn klanten. Mede daardoor ging de winst met meer dan de helft omhoog naar 1,5 miljard euro.
  • ForFarmers heeft het eerste halfjaar geprofiteerd van groei in de agrarische sector in Nederland, Duitsland en België. Het Lochemse bedrijf zette 4,7 miljoen ton veevoer af. In het VK was er nog sprake van een krimp, maar volgens Forfarmers zijn eerste tekenen van herstel zichtbaar.
  • AND zette in het eerste halfjaar een omzet in de boeken van 0,9 miljoen euro, van 6,1 miljoen euro één jaar terug. Onder de streep resteerde een min van 0,8 miljoen euro, tegen een winst van 3,2 miljoen euro in de eerste helft van een jaar eerder.
  • Achmea heeft zijn resultaat in de eerste helft van het jaar flink verbeterd. Vorig jaar werd in dezelfde periode door onder meer grote hagelschade nog verlies geleden, maar ook als die eenmalige tegenvaller niet wordt meegerekend deed Achmea het beter.
  • Op de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve is uitgebreid gediscussieerd over de inflatie-verwachtingen. Dat valt op te maken uit de notulen van de juli-bijeenkomst van de koepel van Amerikaanse centrale banken.

Advies, Kendrion kan wel eens...?

  • KPN: naar 3,40 van 3,20 euro - ING
  • Kendrion: naar 40 van 30 euro - ING
  • Unibail-Rodamco: verhoging naar 224 euro - Jefferies

De agenda ziet er lekker vol uit. Veel cijfers waaronder Alibaba en Wal-Mart, inflatie en Philly Fed zijn op papier het interessantst:

  • 08:00 Boskalis Westminster KW2-cijfers
  • 08:00 NN KW2-cijfers
  • 08:00 ForFarmers KW2-cijfers
  • 08:00 AND KW2-cijfers
  • 08:00 Vestas KW2-cijfers
  • 10:30 VK detailhandelsverkopen jul 0,2% MoM
  • 11:00 EU inflatie CPI jul -0,5% MoM
  • 13:30 ECB notulen
  • 14:00 Alibaba KW2-cijfers
  • 14:00 Wal-Mart KW2-cijfers
  • 14:30 VS Philadelphia Fed Index aug 18,5
  • 14:30 VS jobless claims
  • 15:15 VS industriële productie jul 0,3% MoM

 

En dan nog even dit

Dit ziet er goed uit...

 

 

Maar zo onstaat wel krapte op de arbeidsmarkt:

 

 

Dit begint een risico te worden bij aandelen:
 

 

Wie wel?

 

 

Noord-Korea blijft een risico:

 

 

Ach, een praatclubje?

 

 

Tot slot Dr. Copper:

 

 

 

Veel succes vandaag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 17 augustus 2017 09:22
    Arend Jan, gisteren schreef Martin-Jan Crum dat het volgens hem gewoon is toegestaan in A'dam om beurs en aandelen koersen etc. te beïnvloeden, te besturen.
    Ik denk dat de AFM daar heel anders over denkt, al doen ze niets, maar, wat is jouw mening?

    Citaat:
    manipulatie zou ik het niet noemen. uiteraard is het wel zo dat zwaarwegende fondsen, zoals een RDS, Unilever en ING, benut (kunnen) worden om de AEX te 'sturen.' dat is verre van ongebruikelijk en evenmin verboden. natuurlijk zijn er belangen vanuit de optie- en futuresmarkt en is het soms eenvoudiger, of onderdeel van de investment strategy, om met mandjes (zwaarwegende) aandelen de index de gewenste kant op te sturen. aangezien euronext amsterdam een van oudsher veel beter ontwikkelde optiemarkt kent, zal dit fenomeen sterker optreden in amsterdam dan bijv. in brussel.
  2. forum rang 7 ffff 17 augustus 2017 11:59
    Brievenbus,

    Je stelt je vraag aan Arend Jan, maar ik wil daar ook best mijn visie over geven: Ik volg die beurzen en dus zeker de Amsterdamse nu zijn kleine 40 jaar intensief. De laatste 30 jaar ook de Belgische, Franse en Duitse.

    Het is toch OVERDUIDELIJK dat beurzen, beursindices gemanipuleerd worden. Op alle mogelijke manieren: Opties, maar wellicht nog meer door berichtgeving in de financiële media, rumours, opbouwen van belangen, die dan zogezegd gemeld moeten worden, maar waarmee je met geestverwanten heel gemakkelijk onderuit kunt komen.
    Zolang die manipulaties niet al te overduidelijk grote grove leugens, misleidingen zijn, hoort dat gewoon bij " Handel" Er bestaat toch nergens ter wereld " Handel" waarbij koper en verkoper dezelfde waardeschaal hanteren. Overal wordt aangedikt, zwart gemaakt, onrustgevoelens opgewekt of juist weggepraat, cijfers verzwegen, cijfers duidelijk gemanipuleerd gepubliceerd. De waarde van echt goede analisten om dat gemanipuleer uit de berichtgeving te halen. En als belegger: gewoon accepteren: Het hoort bij het spel dat beurshandel heet. En zo nu en dan er echt van proberen te profiteren: Als ikzelf vind dat de koers van een aandeel naar heel lage niveaus wordt gedrukt, dan toch eens een aankooporder eraan wagen: Blijkt het bedrijf toch failliet te gaan, heb je de berichtgeving verkeerd beoordeeld, maar blijkt er manipulatie in het geding te zijn, dan zit je één jaar of twee jaar later op mooie winst. Dank zij die manipuleerders, vaak agressieve hedgefunds, de zogenaamde aasgieren. Probeer ervan te profiteren.
  3. Brievenbus 17 augustus 2017 12:37
    Hoi Peter, dat weet ik allemaal ook wel, beleg immers, ahum, ook al wat jaartjes.
    Alleen, volgens mij MAG het gewoon niet, AFM doet er zelfs heel, heel soms wat aan, met heel, heel erg lage boetes.
    Het mag niet, het is ongewenst, maar......
    Alleen, een IEX schrijver, een officiële, die doodleuk gaat vertellen dat het WEL mag, ehh, dat kan niet de bedoeling zijn denk ik?
  4. Mrx77 17 augustus 2017 12:55
    Inderdaad moet je berichtgeving met korreltje zout nemen en zelf de analyse maken. Wekenlang hoor je dat de dow jones flink stijgt door goedkope dollar en als de dollar zoals vandaag (bijna 1 cent duurder wordt) blijft dow goed overeind en stijgen europese indices niet, omdat wallstreet niet stijgt en als dollar goedkoper wordt stijgt wallstreet en stijgen europa omdat usa stijgt hoewel dure euro slecht is voor Europese bedrijfswinsten. Ik wil aangeven dat er Verkeerde verbanden worden gemaakt. Waarom zegt geen enkele analist dat hij zich verbaast dat europese beurzen flink achterblijven aangezien de euro al flink is gedaald vanaf laatste top 1.19...
  5. Bonost 17 augustus 2017 15:18
    Juist en dat is wat Brievenbus al een aantal weken dagelijks constateert. Maar als hij daar iets over zegt dan zijn er menigeen die vinden dat hij loopt te zeuren. Het is echter wel zo dat de financiële media alles naar de Amerikanen toeschrijft.
    En zo wordt het nooit wat met Europa, hoewel de economieën gewoon vergelijkbaar zijn. Misschien is de Europese economie zelfs groter. Weet iemand de juiste cijfers?
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links