Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Schrikkerig

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Tumbling?! Wall Street Journal nog wel, dit is echt overdreven. De markten dalen. Punt, niks meer, niks minder. Normaal gesproken wordt niemand warm of koud van zeg -1,5%. Hoort bij de beurs, hoort bij de markt. Pas als de raketten echt... Ik wil er niet eens aan denken en de beurs ook nog niet.

Zelfs ga ik me pas echt zorgen maken als China haar onderdanen terugroept uit beide Korea's. Goed. Ik durf niet meer. Iemand die in de comments buy the dip megafoont? Ik ziet het nog wel gebeuren dat dit niet meer werkt, omdat iedereen er op wacht. 

 

 

Risk-off modus

Ja, aandelen wat lager en obligaties omhoog, maar de dollar wat omlaag en goud met een nul voor de komma. Nee, ik vind de risk-off modus op de dreiging tussen Noord-Korea en de VS niet echt overtuigend. Eén dagje dalen, waar hebben we het ook eigenlijk over? We zijn niet veel meer gewend.

Jaja, dit kan – en dat kan iedere seconde – het begin van de (schoon)moeder aller beursdalingen worden, maar voorlopig is het niet meer dan de slechtste beursdag sinds 17 mei. Dan de VIX nog, Die springt het meest in het oog. Dit is wel erg veel voor een indexdaling van -1,5%?

 

 

Cijfers

Over tot de orde van de dag, Basic-Fit heeft KW2's. In de gauwste gauwigheid zie ik niet veel bijzonders:

 

De markten openen niet zo vrolijk. Kijk ook niet raar op als zeker het handelsgeld glad de dag uit wil met het weekend voor de boeg en dat spierballengerol tussen Noord-Korea en VS. Nabeurs Wall Street kregen Snap (-16,7%) en Nvidia (-6,7%) op hun donder op KW2's. U vindt alles in Nick zijn liveblog van gisteren.

 

 

Niet veel te doen

Het nieuws dan: AkzoNobel wint weer, maar waar gaat dit eigenlijk over?

  • AkzoNobel hoeft voorlopig niet te vrezen dat de positie van president-commissaris Anthony Burgmans in gevaar komt. Tot en met de AVA van 8 september is hij veilig. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald in het kort geding van Elliott Advisors.
  • L1 Capital tekent wederom in op een financieringstranche van Esperite. Het gaat om de zesde tranche van een eerder overeengekomen financieringsovereenkomst van in totaal 13 miljoen euro.
  • Amazon wil zich ook storten op de verkoop van concertkaartjes en tickets voor sportwedstrijden en evenementen. Verschillende bronnen melden aan persbureau Reuters dat de internetgigant de handen ineen wil slaan met eigenaren van poppodia en stadions in de Verenigde Staten.
  • Petrobras heeft het tweede kwartaal afgesloten met een winst van omgerekend ruim 99,5 miljoen dollar. Dit resultaat kwam overeen met het resultaat over dezelfde periode een jaar eerder, maar het niveau van het eerste kwartaal van dit jaar werd bij lange na niet gehaald.

Advies:

  • CCEP:naar 37,50 van 35,50 euro - Credit Suisse
  • Galapagos: naar 110 van 100 euro (buy) - Jefferies
  • Air France-KLM: naar 9 van 5,75 euro - Liberum

De agenda dan:, de Duitse inflatie komt uit op +0,4%, in de prik. Vanmiddag komt de Amerikaanse inflatie ook nog door en daarmee hebben we de agenda wel gehad.

  • 00:00 Japan beurzen en markten gesloten
  • 08:00 Basic Fit KW2-cijfers
  • 08:00 Duitsland inflatie (CPI) jul +0,4%
  • 08:45 Frankrijk inflatie (CPI jul -0,3%
  • 14:00 JC Penney KW2-cijfers
  • 14:30 VS inflatie (CPI) jul +0,2%

 

En dan nog even dit

Het ligt er echt heel handig, niet dus:

 

 

Eerst VIX-duiding:

 

 

Amerikanen houden echt alles bij:

 

 

Hier komt Mifid II:

 

 

 

Interessant:

 

 

Dropbox:

 

 

 

Veel succes vandaag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Broer Konijn 11 augustus 2017 10:20
    Hoi AJ,

    Ik denk dat Akzo na de uitspraak van gisteren juist WEL moet vrezen.

    Ik gaf Elliot voor de uitspraak een redelijke kans gezien de vragen van de rechter ter zitting en omdat rechters meestal een broertje dood hebben aan trucjes en 'handigheidjes' zoals Akzo flikt met de aanmeldtermijn voor agendapunten. Rechters zijn meestal meer gediend van strijd met open vizier. Viel dus ook zowat van m'n stoel toen ik de persrechter wartaal uit hoorde slaan. Als je dan het genuanceerde verhaal van het FD leest en de uitspraak dan blijkt het toch eigenlijk een redelijke uitspraak.

    De rechter geeft Elliot redelijk wat aanknopingspunten voor het vervolg en stelt ze op veel punten in het gelijk. Elliot c.s. wil volgens de rechter alleen te snel.

    Gezien de prima koersreactie vanochtend zien meer investeerders in deze uitspraak kansen voor een fatsoenlijke governance bij een NL beursfonds als tegenhanger voor de firma list en bedrog die tracht de macht bij Akzo te behouden.

    De uitspraak van gisteren is mijns inziens de verloren slag die de overwinning van de oorlog zal inluiden.

    Disclosure: long Akzo en Wessanen
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links