Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Inverko & De Vliegende Hollander

Inverko & De Vliegende Hollander

Inverko heeft door dat het geen zin heeft om nog een keer een omgekeerde aandelensplitsing door te voeren. Het lijkt namelijk alsof hier een Berkshire Hathaway ter aarde stort (dat doet nu 212.800 dollar per aandeel), maar het Inverko verhaal is langer en ingewikkelder dan het lijkt.

 

 

Deze tweet en vooral grafiek moet ik meteen nuanceren, want Inverko is maar sinds 18 november 2013 verantwoordelijk voor dit plaatje. De omgkeerde beursgang begon toen nog aardig. Die S staat voor de aandelensplitsing 100:1 van eind vorig jaar, maar de pennystock-status dreigt alweer met nu -33% op het bord.

 

 

De Vliegende Hollander

Het nieuws van vandaag is dat afvalverwerker Inverko uit het Groningse Leek de handdoek werpt, u hebt het gezien. ANP:

Inverko zoekt een koper. De afvalverwerker ziet gezien de aanhoudende financiële problemen en tegenvallende resultaten geen toekomst meer als zelfstandige, beursgenoteerde onderneming. Met behulp van externe adviseurs worden de strategische opties momenteel in kaart gebracht.

De gang naar de beurs via een omgekeerde overname in 2013 heeft Inverko niet het succes gebracht waarop was gerekend. Dat komt volgens president-commissaris Daan Zethoven mede doordat het bedrijf te maken kreeg met de erfenis van Vivenda Media Group, het bedrijf waarvan Inverko de beursnotering overnam.

Hiermee wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in een van de meest bizarre Amsterdamse beursverhalen van deze eeuw. Want de Inverko-sage begint met... Maurice de Hond. Die bracht in 2000 Newconomy naar de beurs. Om nu een héél lang verhaal zo kort mogelijk te houden:

Newconomy redde het niet en werd Real Time Company, dat weer Vivenda Media Groep werd en vervolgens Inverko. Allemaal bedrijven die in dezelfde beurshuls werden gehangen... en er vervolgens allemaal helemaal niks van bakten. Dat ziet u luid en duidelijk aan die grafiek in mijn tweet.

Goed, Inverko staat dus te koop - rekent u vooral niet op de hoofdprijs - en bevestigt de stelregel dat niet ieder bedrijf en aandeel een succes wordt in een kansrijke sector, want dat is afvalverwerking. Zo ging gisteren in de VS SunEdison - zonnecellen - met -54,8% door het gootsteentje.

We wensen Inverko veel succes met de verkoop van zichzelf en vragen ons af wie de nieuwe naam wordt in die roemruchte beurshuls die nu weer een plekje heeft. Hebben jullie bijvoorbeeld suggesties Peter Paul de Vries en Geert Schaaij, want jullie hebben vaker met dit bijltje gehakt :)

Het zou toch zonde zijn dat zo'n listing met zo'n verhaal en verleden zou verdwijnen. Wie of wat er ook in komt, ik heb wel alvast mooie naam: De Vliegende Hollander.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 ramptoerist 30 maart 2016 11:10
    De Bermuda Driehoek, De bodemloze trog, De negatief-rendement- verwarmingsketel, Doucheputje, De Beurs-onderzeeër , Het Dal, de Stortkoker, Het Succes, het gebakken luchtschip, de Hindenburg, het NL-RSS fonds, De NL-Schroot-Boot. De Drijvende Afvalemmer, de HMS HolleBolleGijs, Pro-forma-vaart-het-als-een-tiet-boot, De resultaten uit het verleden zijn een absolute garantie voor de toekomst-boot, de niet verkopen is geen verlies boot, de beter nu in het rood anders mis je straks de Boot Boot.
  2. nestel 30 maart 2016 11:59
    Er was eens:

    www.youtube.com/watch?v=s7KBIMFlRRY
    The Neverending Story

    inclusief zinkend gegeven paard... en wie weet een miraculeuze redding uit het moeras.

    helaas zonder beurspareltje lichtpuntje aan het eind van de, wie weet, doodlopende tunnel...

    www.youtube.com/watch?v=9J9AV5RAerM
    De Vliegende Hollander Muziek (Haven)

    www.youtube.com/watch?v=5Nh-zKIxH-o
    Efteling - Fata Morgana
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links