Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Value-overw8?

Value-overw8?

Een paar jaar geleden baarde Peter Paul de Vries opzien door te verkondigen dat de koers van zijn Value8 wel erg hard steeg. Ik weet niet in hoeverre het al dan niet wettelijk is geregeld wat topmanagers wel en niet over de beurskoers van hun fonds mogen zeggen, maar het is in ieder geval not done.

Maar ja, not done en De vries... Goed, waarom stijgt Value8 dit jaar zo hard? Verschillende vragen krijg ik hierover op Twitter en in de mail, maar ik weet het na een rondje googlen, bellen en mailen ook niet. Iedereen kijkt tegen blanco (Bloomberg) nieuwspagina's aan en het forum weet het ook niet.

Dat SnowWorld verhaal speelt natuurlijk, maar dat is dan ook alles. Vandaag +8% op hoog volume, dit jaar staat er al dik 40% op het bord en daarmee staat de koers op een all time high. Als u de grafiek langer trekt ziet u dat Value8 wel een hoog boom & bust gehalte heeft. Wie even een dagje niet op let...

 


(fullscreen)

 

De fundamentals bevestigen dit. Vraagtekens bijvoorbeeld voor de komende twaalf maanden, maar dat komt vooral omdat analisten het aandeel niet volgen? Een actuele koerwinstverhouding van 87 doet echter eerder vermoeden dat we met Facebook of Twitter te maken hebben dan met een beleggingsfonds als Value8.

Nee, van stuitende onderwaardering lijkt me hier geen sprake. Kortom, ik houd het voorzichtig op pure speculatie, waarna meer schapen over de dam volgen en voor u het weet zit er zo'n spike in de grafiek. Hanteer strikte stoplosses als u met dit aandeel speelt, want spikes kunnen enorm prikken!

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 februari 2014 16:35
    Het is volgens mij niet zo moeilijk. Value8 is al langere tijd gestaag kralen aan het rijgen in lange termijn groeisectoren. Het is een kwestie van tijd voordat dit zou gaan opvallen bij het grote publiek met een bias op de AEX. Snowworld is de landmark deal die opvalt en sexappeal heeft. Stijging is naar mijn mening over the top en zal terug vallen tot onder €9,50. Lange termijn filisofie, eigen gerijde karakter en vooruitzichten blijven me echter zeer aanspreken.
    Positie: long Value8
  2. [verwijderd] 14 februari 2014 19:09
    Belangen zoals Source Group NV zijn geexplodeerd de laatste maand, fundamenteel geen enkele reden en een grote luchtballon maar dit is het eindspel waar qua FA nergens meer naar gekeken word.

    Van de emissie bij snowworld gaat 1/6 deel ook naar value8.

    Positie: geen op dit moment.
  3. TheAdmiral 14 februari 2014 23:08
    quote:

    bobb- schreef op 14 februari 2014 19:09:

    Belangen zoals Source Group NV zijn geexplodeerd de laatste maand, fundamenteel geen enkele reden en een grote luchtballon maar dit is het eindspel waar qua FA nergens meer naar gekeken word.

    Van de emissie bij snowworld gaat 1/6 deel ook naar value8.

    Positie: geen op dit moment.
    Source Group is naar mijn smaak niet overgewaardeer; solide bedrijf dat eind vorig jaar diverse belangrijke contractverlengingen / -uitbreidingen heeft binnengehaald (waaronder 3-jarig contract met ATOS voor de Benelux alsmede diverse overheidsinstellingen. Zijn eigenlijk geen concurrent voor de uitzendbedrijven, maar eerder complementair , werken daar juist regelmatig ook mee samen. Zijn erg ambitieus, kortom ik zie er wel brood in.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links