Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dividend verzekerd?

Dividend verzekerd?

Vandaar die stijging, of die daling. Het is maar net of u uw geld in Delta Lloyd of Aegon hebt zitten. JPMorgan Chase brengt een rapport uit over de Europese verzekeraars en verhoogt het advies voor Delta Lloyd naar overweight (19,48 euro) en verlaagt dat van Aegon naar neutral (7,20 euro).

Hieronder ziet u het voorblad van dat rapport met korte uileg over Aegon, Delta Lloyd en ook ING (overweight - 11,70 euro). Spreekt allemaal voor zich, maar mijn oog valt op dat dividenrendementtabelletje daar rechtsonder. Wat een percentages! Met eervolle vermelding voor Ageas trouwens.

JPMorgan Chase toont zich enthousiast over al dat dividend. Niet dat ik het beter weet dan haar analisten - verre van dat - maar bij dit soort percentages moet u niet halsoverkop instappen, maar huiswerk maken leert de ervaring. In hoeverre is dat mooie dividend in de toekomst houdbaar?

Oordeel zelf want ik weet het niet, maar ik kijk of ik reactie kan krijgen van dividendspecialisten. Klikken voor groot.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 7 januari 2014 11:09
    Prudential geldt als de beste verzekeraar in het VK. Het dividendrendement is relatief laag omdat de koers hoog staat.

    Aviva is een brokkenmaker. Het dividend is een aantal keren verlaagd. Het rendement is nog steeds vrij hoog omdat de koers bijna net zo sterk is ingestort als het dividend.

    Legal & General en Standard Life zijn een kwaliteitsbedrijven. Rond de 4,5% is in Londen kennelijk het dividendrendement dat je mag verwachten van een verzekeraar die gewoon goed is.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links