Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Imtech in de achtbaan

Zo. Het zit er weer op. Een klein dipje in de laatste minuten, maar de AEX liet vandaag toch maar even een mooie stijging zien. We eindigen net onder de 345, een plus van 1,15%. Die hebt u toch maar mooi in de pocket. Ook de andere Europese indices laten een positief cijfer zien. Zürich gaat aan kop (+1,56%), maar ook in Londen gaat het lekker (+1,26%).

Zelfs goud en zilver laten momenteel een plus zien. Goud wat bescheiden, met +0,40%, zilver iets enthousiaster met +1,55%. De euro staat er vandaag goed voor ten opzichte van de andere grote munten. Komt goed uit met die lange ‘zomer’ in het vooruitzicht. Met een reisje naar de VS (+0,08%) moet u misschien nog voorzichtig zijn, maar Japan (+0,74%) en het VK (+0,61) kunnen zeker uit.

Nou ja, erg spannend was het eigenlijk allemaal ook niet. Dat krijg je als de analisten de cijfers goed weten te voorspellen. Binnen de individuele aandelen zijn er wel een aantal uitschieters te zien, en gelukkig vooral naar boven.

Midcap:

Smallcap:

Goed, of de goede Amerikaanse cijfers goed nieuws zijn is dus nog maar de vraag, maar u kunt in ieder geval gerust gaan slapen. Voor de Imtech-beleggers onder u is het, ondanks de positieve uitschieter (uitzonderingen bevestigen de regel?), nog even afwachten:


Chantal Groothengel is redacteur bij IEXProfs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van Chantals actuele beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Chantal Groothengel

Chantal Groothengel rolde na haar master journalistiek aan de UvA als vanzelf de financieel-economische journalistiek binnen. Sinds 2011 is ze verbonden aan IEXProfs, en na een tweejarig verblijf in de City of Angels houdt ze zich sinds mei 2013 fulltime bezig met het wel en wee van professionele beleggers.

Meer over Chantal Groothengel

Recente artikelen van Chantal Groothengel

  1. jan '14 Koersval helpt u het ziekenhuis in 5
  2. dec '13 Japan wordt weer groot 1
  3. dec '13 Hopeloos ouderwetse beleggingen 14

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 juni 2013 19:27

    Chantal, je doet het leuk. Qua toonzetting richting Arend Jan.
    Tja, dan zijn er die harde koersuitslagen. Neem Imtech, KPN vandaag.
    Je ziet ze stijgen, maar waarom? Speciale aanleiding was er volgens mij niet. Heb nog even gedacht/gehoopt, ziet een grote speler ineens mogelijkheden bij Imtech?

    Veel succes en groet, Jonas
  2. [verwijderd] 27 juni 2013 20:36
    quote:

    jonas schreef op 27 juni 2013 19:27:

    Chantal, je doet het leuk. Qua toonzetting richting Arend Jan.
    Tja, dan zijn er die harde koersuitslagen. Neem Imtech, KPN vandaag.
    Je ziet ze stijgen, maar waarom? Speciale aanleiding was er volgens mij niet. Heb nog even gedacht/gehoopt, ziet een grote speler ineens mogelijkheden bij Imtech?

    Veel succes en groet, Jonas
    Imtech is een speelbal geworden van daytraders en shorters. Er komen nog wel meer "onverklaarbare" stijging en dalingen (grote uitslagen).

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links