Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Somberdere consument drukt Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York verloren dinsdag over een breed front terrein. Een onverwachte daling van het consumentenvertrouwen afgelopen maand won het van een sterker dan verwachte consumptiegroei een maand eerder. Dalende olieprijzen zetten energiefondsen onder druk.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 17.787,13 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent en kwam op 2096,95 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daarentegen steeg 0,3 procent tot 4948,05 punten.

De consumptie van Amerikaanse huishoudens vertoonde in april de sterkste groei in bijna zeven jaar. Ook cijfers over de ontwikkeling van de huizenprijzen in grote Amerikaanse steden pakten sterker uit dan voorzien. Aan de andere kant bleek het consumentenvertrouwen afgelopen maand sterker te zijn gedaald dan verwacht.

DuPont

Chemiereus DuPont was de sterkste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van 2,6 procent. Vliegtuigbouwer Boeing en sportkledingfabrikant Nike leverden 2,4 en 1,7 procent in. De sterkste stijgers in de Dow waren technologieconcern Microsoft en machinebouwer Caterpillar met winsten van 1,3 en 0,8 procent.

Farmaceut Allergan begon de handel sterk, maar leverde uiteindelijk 0,1 procent in. De bekende activistische investeerder Carl Icahn maakte bekend dat hij een aanzienlijk belang heeft genomen in de Botox-producent, en dat hij vierkant achter de koers van de huidige topman staat.

Euro

Ook energiebedrijf Westar Energy (plus 6,4 procent) wist de aandacht op zich gericht. Branchegenoot Great Plains Energy (min 5,9 procent) wil het bedrijf overnemen. Daar is inclusief schuld een bedrag van ruim 12 miljard dollar mee gemoeid.

Farmaceut Jazz Pharmaceuticals (min 0,4 procent) is eveneens op het overnamepad. Het bedrijf kondigde aan zijn branchegenoot Celator Pharmaceuticals over te nemen voor 1,5 miljard dollar. Dat bedrijf zag de koers met meer dan 70 procent oplopen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent naar 48,92 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper bij een prijs van 49,69 dollar per vat. De euro was 1,1130 dollar waard, net zoveel als bij het scheiden van de markt in Europa eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 1 juni 2016 05:26
    Valt wel mee met de daling. Even een schrikreactie, want het draait uiteindelijk allemaal erom of de renteverhoging wel of niet doorgaat.
    Als deze niet doorgaat, begint de Amerikaan weer te twijfelen aan de economie.

    Die cijfers over de ww etc. etc. kloppen volgens mij ook nooit goed. Er is vaak achteraf weer een correctie/herziening op.

    Er komt een renteverhoging of niet. Als ze nu maar met allebei rekening houden, dan krijgen we geen rare scenario's op de beurzen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links