Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street wacht op Federal Reserve en ECB

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden donderdag een fractie lager. Beleggers besloten na de forse winsten van vorige week hun kruit droog te houden in de aanloop naar vergaderingen van centrale banken. De Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) vergaderen respectievelijk woensdag en donderdag over de rente en komen, zo hopen de financiële markten, dan ook met extra stimulansen voor de kwakkelende economie.

De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen sloot vrijwel onveranderd op 13.073,01 punten. De breder samengestelde S&P 500-index daalde 0,1 procent tot 1385,30 punten en de door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq verloor 0,4 procent tot 2945,84 punten.

President Mario Draghi van de ECB voedde de hoop op steun vorige week met de mededeling dat de centrale bank er alles aan zal doen om de euro te redden. Afgelopen weekeinde werd die boodschap nog eens herhaald door de Duitse bondskanselier Angela Merkel na telefonische vergaderingen met de Franse president François Hollande en de Italiaanse premier Mario Monti.

Europese rooksignalen

,,Beleggers hebben de afgelopen dagen Europese rooksignalen gezien, dus zijn ze gaan speculeren op concrete maatregelen. Dat is in de afgelopen dagen in de koersen verwerkt en nu is het afwachten'', aldus een handelaar in New York. ,,Wat in de Verenigde Staten gebeurt is net zo belangrijk als de ontwikkelingen in Europa'', zei een andere handelaar. ,,De Fed zal eerst zoveel mogelijk informatie willen inzamelen voordat besloten wordt wel of niet in te grijpen.''

De Dow werd aangevoerd door Coca-Cola met een winst van 1,4 procent. Het frisdrankconcern kondigde aan zijn structuur te zullen vereenvoudigen.

Bankensector

De fabrikant van netwerkapparatuur Cisco (plus 1,1 procent) en het industrieel conglomeraat United Technologies (plus 0,9 procent) volgden. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's verhoogde zijn oordeel over de vooruitzichten van United Technologies van negatief naar stabiel. Die bijstelling volgde op de verkoop van onderdelen, waardoor United Technologies makkelijker aan de 16,4 miljard dollar kan komen die nodig is om branchegenoot Goodrich over te nemen.

JPMorgan Chase stond onderaan in de Dow met een verlies van 2 procent. Branchegenoot Bank of America (min 0,4 procent) ging het aanzienlijk beter af.

De euro werd verhandeld voor 1,2258 dollar in vergelijking met 1,2248 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links