Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hogere opening Europese beurzen'

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zullen maandag waarschijnlijk hoger aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers rekenen er op dat de centrale banken met maatregelen komen om de economische groei aan te jagen en de schuldencrisis te bedwingen.

,,In aanloop naar de beleidsvergadering op donderdag is de speculatie op maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) toegenomen. Een renteverlaging, hervatting van de steunaankopen op de obligatiemarktenen een nieuwe ronde van liquiditeitssteun aan de banken zijn maatregelen die daarbij mogelijk worden overwogen", meldde IG Markets in een beursrapport.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Italiaanse premier Mario Monti zijn zondag in een telefonisch onderhoud overeengekomen er alles aan te doen om de euro te redden. Afgelopen vrijdag kwam Merkel na een telefoontje met de Franse president François Hollande tot hetzelfde resultaat.

Air France-KLM

Aan het bedrijvenfront opende Air France-KLM maandag voorbeurs de boeken over het afgelopen kwartaal. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij leed in het tweede kwartaal een nettoverlies van 895 miljoen euro. Het verlies komt vooral door een voorziening vanwege een reorganisatie en een waardeverlies op derivaten.

In het Verre Oosten gingen de beurzen maandag omhoog. De hoop op nieuwe crisismaatregelen zorgde voor een positieve stemming. In Tokio eindigde de Nikkei 0,8 procent hoger. In Japan werd de stemming enigszins gedrukt door een onverwachte daling van de Japanse industriële productie in juni.

Wall Street

De beurzen op Wall Street borduurden vrijdag met overtuiging voort op de flinke winsten van een dag eerder. De Dow-Jonesindex sloot 1,5 procent hoger op 13.075,66 punten en de S&P 500 won 1,9 procent tot 1385,97 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 2,2 procent omhoog tot 2958,09 punten.

Ook de Europese beurzen gingen met winst het weekeinde in. De rally, die een dag eerder werd ingezet na de belofte van de president van de ECB, Mario Draghi, alles te zullen doen om de euro te redden, werd daarmee voortgezet.

Amerikaanse olie

De AEX-index in Amsterdam won 0,9 procent tot 323,31 punten. De MidKap-index klom 0,4 procent tot 500,47 punten. De graadmeters in Frankfurt en Londen stegen tot 1,6 procent. De beurs in Parijs noteerde een winst van 2,3 procent.

De euro was maandag voorbeurs 1,2288 dollar waard, tegen 1,2360 dollar aan het eind van de Europese beurshandel vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 90,39 dollar per vat en Brentolie klom 0,1 procent tot 106,60 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links