Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere olieprijzen stuwen beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De beurzen in Azië gingen donderdag omhoog, geholpen door de sterk stijgende olieprijzen na het akkoord over een productiebeperking bij oliekartel OPEC. Er was niet verwacht dat de OPEC bij de bijeenkomst in Algerije een deal zou sluiten over een verlaging van de productie.

In Tokio sloot de Nikkei 1,4 procent in de plus op 16.693,71 punten. De oliegerelateerde fondsen profiteerden van de OPEC-deal. Zo maakte het Japanse oliebedrijf Inpex een koerssprong van 5,7 procent en ging Japan Petroleum Exploration bijna 9 procent vooruit. Ook de Japanse handelshuizen, die veel op de oliemarkt actief zijn, wisten mee te liften. Mitsubishi steeg 3,7 procent en Mitsui won 3 procent.

Verder werd gemeld dat de winkelverkopen in Japan in augustus voor de zesde achtereenvolgende maand afnamen in vergelijking met een maand eerder.

Plussen

Ook in Hongkong hadden de oliebedrijven een goede dag, met plussen voor China Petroleum & Chemical en Cnooc tot 6 procent. China Oilfield Services klom bijna 12 procent. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,1 procent in het groen.

De Kospi in Seoul boekte een winst van 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney won 1 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links