Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursweek begint met spanning rond PostNL

AMSTERDAM (AFN) - De beursweek in Amsterdam begint maandag mogelijk met overnamenieuws. PostNL zou in de belangstelling staan van zijn Belgische branchegenoot Bpost. Later in de week trekken onder meer de kwartaalcijfers van Ahold, de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) en het maandelijkse Amerikaanse banenrapport de aandacht van beleggers.

De Belgische krant Le Soir meldde vrijdagmiddag dat Bpost en PostNL onderhandelen over een fusie, waarin het Belgische bedrijf de bovenliggende partij zou zijn. De handel in beide aandelen werd stilgelegd in afwachting van een verklaring, maar die wordt pas maandagochtend voor opening van de aandelenmarkten verwacht.

Verder belooft de maandag een rustige dag te worden, ook omdat de beurzen in de Verenigde Staten in verband met Memorial Day dicht blijven. Dinsdag valt meer reuring te verwachten. Dan komt Coca-Cola European Partners (CCEP), een grote frisdrankbottelaar, naar de beurs in Amsterdam.

Ahold publiceert woensdag de resultaten over het eerste kwartaal. Behalve op de cijfers zelf, zullen beleggers gespitst zijn op eventuele mededelingen over de fusie met het Belgische Delhaize. De verwachting is dat die medio dit jaar wordt afgerond, maar de Amerikaanse mededingingswaakhond FTC moet de deal nog goedkeuren.

Het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) buigt zich donderdag in Wenen over de economische situatie in de eurozone. Kenners gaan er niet vanuit dat de centrale bank met extra maatregelen komt om de groei en inflatie op te drijven. Eerder in de week brengt statistiekbureau Eurostat voorlopige inflatiecijfers over de maand mei naar buiten.

De Amerikaanse overheid komt vrijdag met zijn maandrapport over de arbeidsmarkt. Economen gaan er vanuit dat de werkgelegenheid afgelopen maand verder is toegenomen. Een meevallend cijfer kan een volgende renteverhoging door de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, een stap dichterbij brengen. De eerstvolgende rentevergadering van de Fed is medio juni.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,241 17:35
+0,016 +1,31%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links