Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Oud-topman VW kreeg tientallen miljoenen'

BERLIJN (AFN) - Autoconcern Volkswagen heeft voormalig topman Bernd Pischetsrieder na zijn vertrek in 2006 nog vijf jaar lang een miljoenensalaris doorbetaald, waar hij maar een of twee dagen per maand voor hoefde te werken. In totaal streek hij zo'n 50 miljoen euro op voor zijn diensten als 'adviseur'. Dat meldt het Duitse blad Welt am Sonntag, zonder zijn bronnen prijs te geven.

Pischetsrieder was van 2002 tot en met 2006 topman van het Volkswagen-concern. Daarvoor was hij tussen 1993 en 1999 de hoogste baas bij concurrent BMW. Bij beide bedrijven moest hij voortijdig het veld ruimen wegens tegenvallende resultaten. Sinds hij bij Volkswagen de deur achter zich dicht trok heeft de inmiddels 68-jarige Duitser geen bestuursfuncties meer gehad, wel commissariaten an andere bijbanen.

Doorgaans krijgen commissarissen en adviseurs bij grote bedrijven geen miljoenensalarissen, maar Pischetsrieder bedong een beloning die vergelijkbaar was met die van zijn opvolger Martin Winterkorn. Daarnaast zou hij op zijn spaarzame werkdagen de beschikking hebben gehad over een bedrijfsvliegtuig om vanuit zijn woonplaats in Beieren op en neer te reizen naar het hoofdkantoor van Volkswagen in Wolfsburg.

Voorzitter Ulrich Hocker van de Duitse belangenvereniging van beleggers spreekt in Bild am Sonntag schande van de gang van zaken. ,,Dit is een immorele en excessieve beloning, die ook ten koste gaat van de aandeelhouders'', zei hij. Pischetsrieder zelf wilde tegenover de boulevardkrant niet reageren.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog
  2. 19 mrt Betere tijden in het verschiet voor Volkswagen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen AG Vz

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. aandeeltje! 29 mei 2016 14:52
    quote:

    Go with the flow schreef op 29 mei 2016 14:16:

    Hulde, deze man heeft goede arbeidsvoorwaarde afgedwongen, iedereen stond er bij en keek er naar, huilie huilie doen heeft geen zin en van invloed op de beurswaarde zal dit ook niet meer zijn
    Klaarblijkelijk hebben de commissarissen het goedgekeurd, dus ja heeft hij niet slecht gedaan. Het slaat natuurlijk nergens op zo'n deal overigens, maar klaarblijkelijk had hij onderhandelingsmomentum. Zou ook goed kunnen zijn dat hij zo'n enorme vertrekpremie zou hebben dat ze het maar zo hebben opgelost om het uit te smeren over wat jaren. Lijkt mij meest realistisch, komt de vertrekpremie niet als zodanig in beeld, maar wordt het verspijkerd in een advieseurschapje, waar hij met het bedrijfsvliegtuig waarchijnlijk vooral de bedrijfsborrels bezocht :-). Fee: 2 mln per borrel. Fantastisch toch als je dat krijgt.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volkswagen AG Vz

121,050 17 apr
+0,400 +0,33%
Premium

Betere tijden in het verschiet voor Volkswagen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links