Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen stevig omlaag

Europese beurzen stevig omlaag

AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa kleurden vrijdag halverwege de middag dieprood. Beleggers verwerkten verspreid over het continent opnieuw een hele reeks aan bedrijfscijfers. In Amsterdam werden de cijfers van telecomaanbieder KPN wel goed ontvangen.

De AEX-index stond omstreeks 15.45 uur 1,8 procent lager op 442,00 punten. De MidKap voor de middelgrote fondsen zakte 0,7 procent tot 665,18 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 2,2 procent omlaag.

Grootste daler op het Damrak was Gemalto. De digitaal beveiliger verloor na een tegenvallend kwartaalbericht 5,3 procent. Ook Unilever en Philips leverden flink in, met minnen van 3,2 en 2,6 procent.

KPN

KPN onttrok zich aan de malaise, met een winst van 2,7 procent. Het telecomconcern zag zijn omzet en winst afgelopen kwartaal opnieuw onderuit gaan. Maar volgens marktkenners lijkt de bodem in het zakelijke segment echter bereikt en kunnen besparingen hun vruchten afwerpen.

Bij de middelgrote fondsen verloor bodemonderzoeker Fugro 0,4 procent. Aanhoudende problemen in de olie- en gassector drukten op de eerstekwartaalprestaties. Fugro kondigde verder aan wereldwijd zeshonderd banen extra te schrappen. Toeleverancier aan de chipindustrie Besi (plus 5,9 procent) was veruit de sterkste stijger na een tussentijds handelsbericht.

Euro

In Londen trok luchtvaartconcern IAG de aandacht, met een verlies van 5,2 procent. De moeder van onder meer British Airways liet weten dat de recente aanslagen in Brussel gevolgen zullen hebben voor de omzet in het tweede kwartaal. De mededeling trok ook de koers van andere fondsen in de reisbranche omlaag. Air France-KLM stond in Amsterdam 3,7 procent in de min.

Ook Royal Bank of Scotland (RBS) kwam met cijfers. Het aandeel speelde 4,7 procent kwijt. Het Duitse chemieconcern BASF verloor in Frankfurt 0,9 procent. Farmaceut Sanofi daalde in Parijs ruim 5 procent nadat de Amerkaanse bramchegenoot Medivattion een overnamebod van ruim 8 miljard euro had afgewezen.

De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,3 procent tot 46,60 dollar per vat en de Brentprijs stond 0,3 procent hoger op 48,26 dollar per vat. De euro werd voor 1,1430 dollar verhandeld, tegen 1,1327 dollar bij het Europese slot donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 29 april 2016 16:15
    Het zijn gewoon onderling afgesproken dumppraktijken van de Amerikaanse zakenbanken.
    De Amerikaanse zakenbanken zoals Goldman, Citi, Morgan zijn de grootste witte boorden criminelen van deze wereld. Zij worden gedoogd omdat zij de Amerikaanse politici sponsoren, ook wel ordinaire omkoperij. Alleen in Amerika mag dat, onder het mom van donaties tbv verkiezingscampagnes.
  2. @iPlof 29 april 2016 17:48
    Haha, Dow toont exact zelfde performance als Aex. Vorig jaar deed Aex het zelfs beter. En dan ook nog 2 jaar dividend erbij wat in US in de index zit.

    Aex is verder ENORM gestegen laatste jaren, dus wat zeuren die 'beleggers' nou?!

    Ja hij stond ooit op 700, de grootste bubbel ooit in NL op de tulpenmanie na.

    Gaan we ook weer wachten tot een tulpenbol net zoveel waard is als een grachtenpand dan..?

    Als je er geen vertrouwen meer in hebt, verkoop dan, de koersen staan TORENHOOG na 7 jaar stijging, dus doe er je voordeel mee.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links