Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Farmaceut Medivation wijst miljardenbod af

SAN FRANCISCO (AFN) - Het Amerikaanse farmaciebedrijf Medivation ziet niets in het bod dat de Franse branchegenoot Sanofi eerder deze week op tafel legde. Het noemde de toenaderingspoging vrijdag ,,opportunistisch'' en acht een overname niet in het belang van de eigen aandeelhouders.

Sanofi wil Medivation overnemen voor 9,3 miljard dollar (8,2 miljard euro). Dat is ruim de helft meer dan het in San Francisco gevestigde Medivation gemiddeld op de beurs waard was in de twee maanden voordat eind maart voor het eerst geruchten over een overname de kop opstaken.

Medivation heeft een middel tegen prostaatkanker op de markt en twee andere kankermedicijnen in ontwikkeling. Daarmee sluit het productaanbod van het Amerikaanse bedrijf goed aan bij de toekomstplannen van Sanofi, dat in november groei in oncologische zorg aanwees als een speerpunt voor de komende jaren.

Strategische voordelen

Bestuursvoorzitter David Hung van Medivation vindt dat Sanofi voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. De topman wees op de mooie toekomstperspectieven voor het bedrijf, en merkt op dat de koers onder druk staat door de bredere onrust op de beurzen. Sanofi probeert daar handig gebruik van te maken, waarschuwde hij.

In een reactie herhaalde Sanofi dat een combinatie van de twee bedrijven veel strategische voordelen biedt, waarvan ook de aandeelhouders van Medivation kunnen profiteren. Het bedrijf sloot niet uit dat het zijn overnamevoorstel rechtstreeks aan hen zal voorleggen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links