Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN onttrekt zich aan malaise op beurs

KPN onttrekt zich aan malaise op beurs

AMSTERDAM (AFN) - Telecomaanbieder KPN was vrijdag het enige hoofdfonds in Amsterdam dat halverwege de sessie een behoorlijke koerswinst liet zien. De AEX-index op Beursplein 5 deed een forse stap terug en ook elders in Europa kleurden de koersborden rood. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten.

De AEX stond omstreeks 11.40 uur 1,1 procent lager op 445,50 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 668,19 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 1,3 procent omlaag.

KPN onttrok zich met een winst van 2,1 procent aan de algehele malaise onder de hoofdfondsen op het Damrak. Het telecomconcern had in de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw stevig last van de dalende vraag uit de zakelijke markt en zag daardoor zijn omzet en winst onderuit gaan. Volgens marktkenners lijkt de bodem in het zakelijke segment echter bereikt en kunnen besparingen hun vruchten afwerpen.

Gemalto

Digitaal beveiliger Gemalto sloot de rij met een verlies van 6,7 procent na een kwartaalbericht.

Bij de middelgrote fondsen was toeleverancier aan de chipindustrie Besi (plus 5,8 procent) veruit de sterkste stijger na een tussentijds handelsbericht. Bodemonderzoeker Fugro behoorde in de MidKap tot de grootste dalers met een verlies van 1,3 procent. Aanhoudende problemen in de olie- en gassector drukten op de eerstekwartaalprestaties. Fugro kondigde verder aan wereldwijd zeshonderd banen extra te schrappen.

Europa

Elders in Europa kwam ook een groot aantal bedrijven met kwartaalprestaties. Chemieconcern BASF won in Frankfurt 0,7 procent, terwijl toeleverancier aan de auto-industrie Continental er 0,5 procent bij kreeg. In Londen speelde Royal Bank of Scotland (RBS) 1,4 procent kwijt. Farmaceut Sanofi daalde in Parijs ruim 3 procent.

Verder bleek dat de economie van de eurolanden afgelopen drie maanden aanzienlijk sterker is gegroeid dan een kwartaal eerder. Ook nam vorige maand de werkloosheid binnen de eurozone af. De inflatie in de eurozone zakte in april naar min 0,2 procent.

De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 46,45 dollar per vat en Brent stond 0,5 procent hoger op 48,36 dollar. De euro werd voor 1,1383 dollar verhandeld, tegen 1,1327 dollar bij het Europese slot donderdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,427 17:13
+0,010 +0,29%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links