Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economische groei in eurozone trekt flink aan

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurolanden is in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk sterker gegroeid dan in de laatste drie maanden van vorig jaar. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting.

De economische groei in de eurozone kwam vorig kwartaal uit op 0,6 procent ten opzichte van de voorgaande periode. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd een plus van 0,3 procent gemeten. De euro-economie was vorig kwartaal 1,6 procent groter dan in de eerste drie maanden van 2015. De groei op jaarbasis was daarmee even sterk als in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Eurostat verstrekt bij de eerste prognose geen cijfers uit afzonderlijke landen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteert op 13 mei de eerste schatting voor de Nederlandse economie.

Eerder op de dag bleek dat de Franse economie met 0,5 procent is gegroeid op kwartaalbasis, terwijl voor Spanje een groei van 0,8 procent werd gemeten.

Voor de gehele Europese Unie werd een economische vooruitgang met 0,5 procent opgetekend in vergelijking met de voorgaande periode en 1,7 procent op jaarbasis.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 april 2016 13:48
    Dus de vele vele vele miljarden aan ECB stimulering leveren netto op.... 0.6%

    Laten we elkaar niet langer voorliegen. Alle ECB QEs activiteiten hebben geen effect behalve dan uitstellen van problemen. Ook groeit onze economie in werkelijkheid niet echt.
    NEGEN jaar na 2007 en we zijn nog steeds aan het doormodderen. Met dank aan politiek en centrale banken die NIETS oplossen en alleen uitstellen.
    Volgende ronde Griekenland ... binnenkort in het theater!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links