Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN houdt last van zakelijke markt

KPN houdt last van zakelijke markt

AMSTERDAM (AFN) - KPN had in de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw stevig last van de dalende vraag uit de zakelijke markt. Daardoor gingen de omzet en het resultaat van het telecombedrijf verder onderuit, werd vrijdag bekendgemaakt.

KPN boekte vorig kwartaal een omzet van 1,7 miljard euro. Dat was bijna 4 procent minder dan een jaar eerder. Het voor eenmalige posten aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met 4,5 procent naar 568 miljoen euro. De nettowinst verbeterde wel naar 48 miljoen euro, tegen 23 miljoen euro een jaar eerder.

De consumentenmarkt leverde KPN vorig kwartaal 3 procent meer omzet op dan een jaar eerder. Op de zakelijke markt slonken de opbrengsten echter bijna 7 procent. KPN kondigde vorige maand nieuwe stappen aan om die situatie te verbeteren. Daarbij wil het zich transformeren tot een ICT-dienstverlener.

Eelco Blok

Bestuursvoorzitter Eelco Blok herhaalde in een toelichting de verwachting dat het resultaat op de zakelijke markt de komende tijd zal verbeteren. Een exacte voorspelling voor het moment waarop het onderdeel weer winstgevender wordt, wilde hij echter niet geven. Vorig kwartaal zakte het resultaat van de divisie nog met 7 procent.

Het resultaat werd afgelopen kwartaal gedrukt door de kosten die worden gemaakt om de resultaten te verbeteren. Dankzij die investeringen zullen de kosten komende tijd juist dalen, aldus Blok.

Aandeelhouders

KPN wist vorig kwartaal per saldo 36.000 nieuwe abonnees voor mobiele telefonie te werven. Daarnaast kwamen er 22.000 breedbandklanten bij en groeide het bereik van digitale televisie met 53.000 aansluitingen. KPN verwacht de goede lijn op de consumentenmarkt de komende tijd door te kunnen trekken.

Aandeelhouders van KPN mogen rekenen op een extra dividend dankzij het bedrag van 110 miljoen euro dat het bedrijf zelf verwacht te krijgen door zijn belang in Telefónica Deutschland. Die uitkering wordt doorgegeven via een speciaal dividend van 2,5 eurocent per aandeel.

KPN hield vast aan zijn verwachtingen voor 2016.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: hogere resultaten KPN verwacht
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. elschenk 29 april 2016 08:47
    'Daardoor gingen de omzet en het resultaat van het telecombedrijf verder onderuit'
    Wat is de bedoeling van deze zin, als ik verder lees: 'De nettowinst verbeterde wel naar 48 miljoen euro, tegen 23 miljoen euro een jaar eerder' dat is een meer dan een verdubbeling van de winst! Bovendien wordt een extra dividend aangekondigd en houdt ondanks de moeilijke zakelijke markt KPN vast aan de in 2016 te behalen verwachtingen!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,395 17:35
+0,047 +1,40%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links