Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed laat rente ongemoeid

Fed laat rente ongemoeid

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, heeft woensdag zoals verwacht het rentetarief in de Verenigde Staten ongewijzigd gelaten. Het renteniveau van 's werelds grootste economie blijft daardoor tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

De centrale bankiers wezen er na afloop van hun tweedaagse beleidsvergadering wel op dat de risico's voor de Amerikaanse economie zijn afgenomen. Ook zou de situatie op de arbeidsmarkt zijn verbeterd. Daarmee lijkt de Fed erop te hinten dat de omstandigheden wel gunstiger zijn geworden voor een nieuwe renteverhoging. In de verklaring die de Fed woensdag uitgaf, wordt evenwel met geen woord gerept over wanneer die eventueel gaat plaatsvinden.

De Fed-vergadering van woensdag is de eerste sinds de Britten zich in een referendum voor vertrek uit de Europese Unie uitspraken. Gezien de onzekerheid over de gevolgen van dat besluit, rekenden kenners er ook niet op dat de Fed nu al met op een nieuwe rentestap zou komen.

Voornemen

De Fed verhoogde eind vorig jaar voor het eerst sinds medio 2006 de rente. Daarmee zette het stelsel van Amerikaanse centrale banken een eerste stap richting een normaler monetair beleid, na jaren waarin de Amerikaanse economie met exceptionele maatregelen werd ondersteund. Fed-voorzitter Janet Yellen heeft vervolgens meerdere malen aangegeven vast te houden aan het voornemen de rente verder te verhogen, maar alleen als de economische omstandigheden dat toelaten.

De volgende keer dat de centrale bankiers bij elkaar komen voor een rentebesluit is op 20 en 21 september.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links