Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX sluit met klein verlies

AEX sluit met klein verlies

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is woensdag met een klein verlies gesloten. De andere belangrijke graadmeters in Europa eindigden in het groen. Verspreid over het continent kwamen diverse bedrijven met cijfers. Aan het Damrak vielen de kwartaalresultaten van Arcadis en KPN beleggers tegen.

De AEX-index sloot 0,2 procent in de min op 452,98 punten. De MidKap steeg 0,5 procent naar 633,49 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,7 en 1,2 procent. De FTSE in Londen ging 0,4 procent vooruit.

KPN stond met een min van 4,4 procent onderaan de AEX. Het telecomconcern zag zowel op de zakelijke markt als op de consumentenmarkt de opbrengsten afnemen. Ook hoofdfondsen Unilever en Ahold Delhaize lieten minnen zien van meer dan 1 procent.

Opvallende daler

Meest opvallende daler op Beursplein 5 was evenwel Arcadis. Die verloor bij de middelgrote bedrijven meer dan 12 procent aan beurswaarde. Het ingenieurs- en adviesbedrijf zag zijn winst en omzet in het afgelopen halfjaar dalen en waarschuwde dat de marktomstandigheden moeilijk blijven.

Air France-KLM speelde 0,7 procent kwijt. De luchtvaartcombinatie schreef vorig kwartaal weer zwarte cijfers, maar waarschuwde ook voor de problemen die ontstaan door de scherpe concurrentie en de groeiende angst voor terrorisme.

Advertentie-inkomsten

In Londen waren de aandelen van televisieconcern ITV erg in trek. De onderneming pluste met bijna 7 procent, mede dankzij de voorspelling dat de advertentie-inkomsten komende tijd gaan toenemen.

PSA Peugeot Citroën behoorde in Parijs met een winst van ruim 9 procent tot de sterkste stijgers. Mede door kostenbesparingen zag de automaker de nettowinst verdubbelen. Ook Airbus deed het goed. De vliegtuigbouwer won 4,5 procent, ondanks de aankondiging van forse afschrijvingen.

Banken

Op de Duitse beurs eindigde Deutsche Bank dik 3 procent in het rood. De bank wist in het tweede kwartaal nauwelijks winst in de boeken te zetten, onder meer door reserveringen voor een grote reorganisatie. De resultaten van het Spaanse Banco Santander werden wel goed ontvangen. De bank won in Madrid bijna 3 procent.

De euro noteerde op 1,0992 dollar, tegen 1,0984 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,8 procent tot 42,15 dollar. Brentolie werd 2,2 procent goedkoper bij 43,88 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links