Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'USG People boekt solide resultaten'

'USG People boekt solide resultaten'

AMSTERDAM (AFN) - USG People heeft in het tweede kwartaal solide resultaten geboekt. Dat stelde Rabobank vrijdag.

Het bedrijfsresultaat van USG People voldeed met 20,1 miljoen euro aan de verwachtingen van Rabo en was iets hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten. ,,Na acht achtereenvolgende missers en de goede resultaten van het eerste kwartaal kan dat voor wat opluchting zorgen op de markt'', aldus de bank.

De daling van de omzet was iets sterker dan de ,,toch al voorzichtige'' inschatting van Rabo. De analisten gaan ervan uit dat het kwartaal werd afgesloten op een omzetniveau dat 11 tot 12 procent lager was dan een jaar eerder.

Brutomarge

SNS Securities toonde zich onder de indruk van de brutomarge die USG People afgelopen halfjaar haalde. De omzetdaling in Nederland, België en Frankrijk was echter groter dan bij concurrenten Manpower en Randstad. Het meest negatieve nieuws zat volgens SNS wat dat betreft bij de uitzending van gespecialiseerd personeel in Duitsland, waar de omzet met 22 procent afnam.

Beleggers reageerden teleurgesteld op de cijfers van USG. Vrijdag om 9.53 uur stond het aandeel 4,3 procent lager op 5,26 euro. De MidKap noteerde op dat moment vlak.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juli 2012 09:19
    In de uitzendbranche krijgt ook te maken met dat der meer werknemers buiten de uitzendbranch zich ter beschikking stellen. Zie onderstaand bericht. USG heeft niet alleen te maken met een krimpende omzet. Het is prima dat er op de kosten wordt gelet.

    AMSTERDAM - Onder werknemers van het agrarische uitzendbureau AB Oost in Almen is ophef ontstaan over een vertrekpremie voor scheidend directeur Richard Heerink. Hij krijgt ruim 1 miljoen euro mee, terwijl voor zo'n 300 van de 720 vaste werknemers ontslag is aangevraagd. Dat meldt Omroep Gelderland.

    FNV Bondgenoten vindt dat er een onderzoek moet komen naar de financiële huishouding van AB Oost. Het bedrijf levert personeel voor onder meer de agrarische sector, de tuinbouw en de groenvoorziening. AB Oost heeft een aantal verliesgevende jaren achter de rug en kondigde kortgeleden een reorganisatie aan
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links