Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei Amerikaanse economie iets sterker

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,8 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe raming die de Amerikaanse overheid vrijdag naar buiten bracht.

Bij een eerdere raming werd nog een groei van 0,5 procent gemeld. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de groei zou worden bijgesteld tot 0,9 procent. In het vierde kwartaal van 2015 ging de grootste economie van de wereld met 1,4 procent vooruit.

Ondanks de opwaartse bijstelling gaat het om de zwakste groei in een jaar tijd. Economen denken dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal duidelijk aan vaart zal winnen.

De laatste tijd kwamen meevallende cijfers naar buiten over de economie van de Verenigde Staten. Die gegevens versterkten het vertrouwen op de financiële markten dat de Amerikaanse economie sterk genoeg is om een renteverhoging aan te kunnen. De koepel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, houdt in juni een beleidsvergadering.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links