Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Helft minder winst voor Groothandelsgebouwen

ROTTERDAM (AFN) - Groothandelsgebouwen heeft de winst in de eerste helft van het jaar bijna zien halveren. De huuropbrengsten stonden onder druk en daarnaast bleef de herwaardering van de beleggingen flink achter ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De netto-huuropbrengsten bedroegen in de eerste jaarhelft 4 miljoen euro, tegen 5 miljoen euro een jaar eerder. In de eerste helft van 2015 leverde de herwaardering van de beleggingen nog een plus van 3,6 miljoen euro op, dit jaar was dat 1 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een bedrag van 2,6 miljoen euro. In de vergelijkbare periode vorig jaar boekte Groothandelsgebouwen nog een winst van 5,1 miljoen euro. De bezettingsgraad is wel gestegen, van 71,2 procent eind vorig jaar naar 77,3 procent eind juni.

De marktomstandigheden zijn in het eerste halfjaar van 2016 licht verbeterd, schrijft het bedrijf vrijdag in zijn halfjaarbericht. ,,Het lijkt er wel op dat de bodem van de markt is bereikt en de weg naar (voorzichtig) herstel is ingeslagen.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links