Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beleggers laten zorgen varen

Europese beleggers laten zorgen varen

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers op de Europese aandelenmarkten legden woensdag zorgen over de situatie in het Midden-Oosten naast zich neer en richtten zich onder meer op een toenemend groeitempo van de Amerikaanse economie. In Amsterdam deden verzekeraars en uitzenders goede zaken, terwijl elders in Europa de reisbranche in de belangstelling stond.

Drie kwartier voor het slot stond de AEX-index 1,8 procent hoger op 469,41 punten en ging de MidKap 0,9 procent vooruit tot 693,45 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tussen 1,1 en 2,3 procent in de plus.

De verzekeraars Aegon en Delta Lloyd deelden de toppositie in de Amsterdamse hoofdindex met een koerswinst van 3,8 procent. Kunstmestproducent OCI en en supermarktconcern Ahold volgden op de voet met winsten tot 3,3 procent. Volgens Rabobank is het positief dat Ahold samen met het Belgische Delhaize op roadshow gaat om beleggers warm te maken voor de fusie tussen beide bedrijven.

NN Group

Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) werd 2,3 procent hoger gezet na een adviesverhoging door Exane. Staalproducent ArcelorMittal (min 1,7 procent en baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis (min 0,1 procent) waren de enige dalers in de AEX.

Thomas Cook maakte een koerssprong van meer dan 10 procent in Londen. De Britse reisorganisatie boekte in haar gebroken boekjaar voor het eerst in vijf jaar weer winst. Rivaal Tui pluste in Frankfurt bijna 2 procent en luchtvaartmaatschappij Lufthansa werd 2,7 procent meer waard nadat het cabinepersoneel aankondigde dat de voor vrijdag geplande staking van de baan is. Air France-KLM viel uit de toon in de sector en was met een koersverlies van ruim 3 procent de sterkste daler in de MidKap.

K+S

In Frankfurt klom het Duitse meststoffen- en zoutwinningsbedrijf K+S ruim 8 procent, na mediaberichten dat de Canadese branchegenoot Potash in het voorjaar van 2016 met een nieuw overnamebod zal komen. Metro steeg 5,8 procent. De Duitse eigenaar van Media Markt en Saturn wil meer dividend uitkeren dankzij de positieve effecten van de reorganisatie.

De euro was 1,0591 dollar waard, tegen 1,0646 dollar bij het Europese slot op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent minder op 42,40 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1,3 procent tot 45,54 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links