Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent licht lager'

'Wall Street opent licht lager'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met een klein verlies. Beleggers doen het waarschijnlijk rustig aan, nu de langverwachte toespraak van Fed-president Janet Yellen dichterbij komt. Op het macro-economische vlak worden onder meer cijfers van onderzoeksbureau Markit over de Amerikaanse dienstensector verwacht.

De handel wordt al de hele week beïnvloed door het vooruitzicht op de speech van Yellen. Beleggers hopen dat de centralebankpresident wat meer duidelijkheid geeft over een mogelijke renteverhoging volgende maand. In navolging van andere Fed-bestuurders merkte donderdag ook president Esther George van de centrale bank van Kansas op dat het tijd wordt voor een stap.

Aan het staartje van het cijferseizoen opende onder meer warenhuisbedrijf Sears de boeken. De verlieslijdende retailer hield ook het afgelopen kwartaal last van de malaise in de winkelbranche en zag zijn omzet dalen.

Slinkend

Ook Tiffany & Co kampte afgelopen kwartaal met slinkende verkopen. De Amerikaanse juweliersketen had vooral last van lagere bestedingen van Chinese toeristen.

Computer- en printermaker HP Inc kwam woensdag nabeurs met een teleurstellende winstprognose. Het bedrijf verwees daarbij naar moeilijke marktomstandigheden.

Discountwinkelketens

Kledingwinkelketen Guess verhoogde zijn winstverwachting en deed het goed in de vroege handel. Verder kwamen onder meer de discountwinkelketens Dollar Tree en Dollar General met bedrijfsresultaten.

De Amerikaanse farmaceut Mylan reageerde op forse kritiek op prijsverhogingen van een adrenalineprikpen door patiënten tegemoet te komen. Zelfs de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton sprak zich deze week uit over de prijs van de EpiPen, die wordt gebruikt bij gevaarlijke allergische reacties. Het aandeel ging door de kritiek de afgelopen dagen flink omlaag.

Dow Jones

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,4 procent lager op 18.481,48 punten. De S&P 500 zakte 0,5 procent naar 2175,44 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq gaf 0,8 procent prijs tot 5217,70 punten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent naar 46,64 dollar. Een vat Brent-olie werd 0,2 procent goedkoper op 48,97 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links