Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Farmaceut Mylan zwicht voor forse kritiek

HERTFORDSHIRE (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Mylan halveert de kosten voor patiënten van een van zijn medicijnen na forse kritiek op prijsstijgingen. Dat maakte het statutair in Nederland gevestigde bedrijf, met hoofdkantoor in het Britse Hertfordshire, donderdag bekend.

Zelfs de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton sprak zich deze week uit over de prijs van de EpiPen, een prikpen tegen gevaarlijke allergische reacties, die in acht jaar zes keer over de kop is gegaan. Volgens Clinton was de ,,bespottelijke" prijsverhoging een voorbeeld van een bedrijf dat misbruik maakt van zijn klanten.

Mensen met ernstige allergieën wordt aangeraden meerdere prikpennen zoals die van Mylan met daarin adrenaline bij zich te dragen voor noodgevallen. In Nederland worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar, maar in de VS is dat niet altijd het geval.

Spaarkaart

Mylan verlaagt de prijs nu van 600 naar 300 dollar voor klanten die gebruikmaken van een spaarkaart van het bedrijf. Volgens topvrouw Heather Bresch, die het mikpunt was van de kritiek, toont Mylan daarmee dat het een ,,langdurige en betrouwbare partner is van de allergiegemeenschap".

De beurskoers van Mylan staat sinds vrijdag onder druk nadat meerdere Amerikaanse congresleden opheldering hadden geëist over de prijsstijgingen. De verklaring van Clinton zorgde woensdag voor nog eens een verlies met bijna 6 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links