Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brill benoemt nieuwe commissaris

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft met drie maanden vertraging eindelijk de benoeming van een nieuwe commissaris afgerond. Op een speciaal daarvoor belegde aandeelhoudersvergadering werd hoogleraar notarieel recht Steven Perrick benoemd, zo bevestigde een woordvoerder van het het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf donderdagochtend.

De stemming over een nieuwe commissaris werd eind mei van de agenda geschrapt bij een aandeelhoudersvergadering nadat een eerdere kandidaat zich terugtrok vanwege een geschil van Brill met enkele grootaandeelhouders. Die zijn het oneens met de dubbele beschermingswal tegen overnames van Brill en eisen meer inspraak.

Volgens Brill is de constructie, met certificaten in plaats van gewone aandelen en daarnaast de mogelijkheid tot het uitgeven van preferente aandelen, nodig voor de continuïteit van de uitgeverij. Sommige auteurs werken jarenlang aan een boek.

Aandeelhouders

Brill-topman Herman Pabbruwe zegt in een toelichting dat de nieuwe commissaris goed thuis is in governance en ondernemingsrecht en daarom meer geschikt is voor de lopende discussie met de aandeelhouders. Dat kon niet voorkomen dat enkele grootaandeelhouders tegen zijn benoeming stemden.

Pabbruwe is ,,opgelucht en blij" dat de benoeming rond is, maar realiseert zich dat de discussie nu pas echt op gang komt. ,,We praten al met de aandeelhouders en dat gaan we nog meer doen."

Brill wil de uitkomsten van de commissie Van Manen over corporate governance in het najaar afwachten alvorens een definitief standpunt in te nemen over eventuele aanpassingen aan de beschermingsconstructies tegen overnames. ,,Wijzigingen zijn een optie. We gaan er met een open mind in", zegt Pabbruwe.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links