Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duidelijke winsten op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street lijken er steeds meer van overtuigd te zijn dat de Amerikaanse economie een volgende rentestap door de Federal Reserve aankan. Ook de stijgende olieprijs gaf het sentiment een zetje in de goede richting.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,8 procent in de plus op 17.851,51 punten. De S&P 500 steeg 0,7 procent, naar 2090,54 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging ook 0,7 procent vooruit, naar 4894,89 punten.

Beleggers op Wall Street ontvangen steeds meer signalen van een stevige economische groei in de VS. Daarmee wordt de kans op een renteverhoging van de Fed steeds groter. Hoewel dit normaliter niet goed is voor de aandelenhandel, wordt een rentestap steeds meer gezien als een teken van kracht.

Beurswaarde

Het aandeel van Hewlett-Packard Enterprise (HPE) sloot 6,8 procent hoger. HPE splitst het dienstverleningsdeel van zijn bedrijf af en voegt het samen met IT-dienstverlener Computer Sciences Corp (CSC). Het aandeel van CSC werd door beleggers ruim 42 procent hoger gezet.

Yahoo zag zijn beurswaarde met ruim 5 procent dalen. Volgens bronnen zou AT&T (plus 0,3 procent) zich in de overnamestrijd om de internetdivisie van Yahoo hebben gemengd.

Mobieltjestak

Microsoft kondigde aan nog eens 1850 banen te schrappen bij de mobieltjestak, die het heeft overgenomen van Nokia. Het softwareconcern neemt daarbij een buitengewone last van 950 miljoen dollar, onder meer voor reorganisatie- en ontslagkosten. Het aandeel van het softwarebedrijf ging ruim 1 procent vooruit.

Olieconcern Chevron won 1,6 procent aan beurswaarde. Het bedrijf staat mogelijk voor een miljardeninvestering in een olieproject in Kazachstan. Volgende maand wordt daarover een definitieve beslissing genomen. Ook Exxon Mobil (plus 0,7 procent) participeert in dat project.

Euro

De euro was 1,1153 dollar waard, tegen 1,1161 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,6 procent naar 49,88 dollar. Brent werd 2,6 procent duurder op 49,88 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links