Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ForFarmers hoger bij beursdebuut

ForFarmers hoger bij beursdebuut

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index stond dinsdag in de plus. De andere Europese beurzen toonden ook een hoger beeld. Beleggers verwerken een stroom aan macro-economische cijfers uit Duitsland, waaronder data over de economische groei, de import en de export van de grootste economie van Europa. Op Beursplein 5 ging ForFarmers stevig omhoog bij zijn beursdebuut.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in het eerste handelsuur 0,5 procent hoger op 434,76 punten. De MidKap ging 0,3 procent naar boven tot 653,85 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs waren plussen te zien tot 0,6 procent.

Het Damrak verwelkomde veevoedersbedrijf ForFarmers als nieuwe notering. ForFarmers bood geen nieuwe aandelen aan maar maakte bestaande stukken op de beurs verhandelbaar. De referentiekoers werd maandag vastgesteld op 6,50 euro per aandeel, het aandeel stond tussentijds op 7,10 euro.

Het aandeel ArcelorMittal was lijstaanvoerder in de hoofdindex met een plus van 2,6 procent, gevolgd door ING dat 1,4 procent steeg. Het financiële concern kreeg een adviesverhoging van analisten van Goldman Sachs. Aegon was de grootste daler met een min van 1,6 procent, het aandeel noteerde ex-dividend. Ook Altice (min 0,8 procent) ging naar beneden.

Unilever (plus 0,5 procent) zou volgens ingewijden een bod hebben gedaan op het Amerikaanse Vogue International, maker van onder meer haar- en verzorgingsproducten. Ook branchegenoten als Henkel en L'Oréal hebben naar verluidt interesse getoond. Volgens de bronnen zou een deal de onderneming waarderen op 2,5 tot 3 miljard dollar.

Galapagos was bij de middelgrote fondsen de grootste daler met een verlies van 1,7 procent, na een flinke koerswinst een dag eerder. OCI herstelde weer iets van de keursdreun van maandag en dikte 1,6 procent aan.

Elders in Europa vielen de Zwitserse bedrijven Swatch en Richemont op met koersverliezen tot 1,2 procent. Volgens marktkenners waren deze dalingen te wijten aan tegenvallende cijfers over de Zwitserse export. In Frankfurt zakte chemieconcern Evonik 4,5 procent nadat aandeelhouder CVC effecten Evonik op de markt heeft aangeboden tegen een korting.

De prijs van een vat Amerikaans olie zakte dinsdag met 0,6 procent tot 47,77 dollar. Brent werd 0,7 procent goedkoper op 48,00 dollar per vat. De euro was 1,1191 dollar waard, tegen 1,1195 dollar bij het luiden van de slotbel in Europa op maandag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14:41 Beursblik: scheurtjes in het Goldilocks scenario
  2. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,89 16:33
-4,47 -0,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links