Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kwartaalcijfers domineren beursweek

AMSTERDAM (AFN) - Wederom zullen kwartaalresultaten van een groot aantal bedrijven de komende week de boventoon voeren op de aandelenmarkten. In Amsterdam openen AEX-fondsen Philips, Randstad, Unibail-Rodamco, Heineken, KPN, RELX, Gemalto en Galapagos de boeken. Ook meerdere kleinere fondsen publiceren hun resultaten. Daarnaast volgt internationaal een stortvloed aan resultaten.

Het bal op Beursplein 5 wordt maandag geopend door Philips. Volgens analisten zal het in gezondheidszorgtechnologie gespecialiseerde concern meer winst hebben gemaakt dan een jaar eerder. Ook BinckBank komt maandag met een handelsupdate. Op de macro-economische agenda prijken onder meer cijfers over de diensten- en industriële sector in onder meer Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Japan.

Op dinsdag is de macro-agenda minder gevuld, met het consumentenvertrouwen in de VS als belangrijkste wapenfeit. De aandacht zal verder uitgaan naar de handelsupdate van Randstad. De uitzender krijgt bij de publicatie van de resultaten voorbeurs gezelschap van de producent van natuurlijke voeding Wessanen. Nabeurs volgt vastgoedfonds Unibail-Rodamco.

Heineken

Midweeks is het de beurt aan bierbrouwer Heineken. Daarnaast zal toeleverancier aan de chipindustrie ASM International woensdag na de slotbel in Amsterdam met een handelsupdate komen. Ook de Nederlandse chipproducent NXP, dat op Wall Street genoteerd is, opent de boeken. Mogelijk wordt dan ook meer bekend over de mogelijke overname van NXP door zijn Amerikaanse branchegenoot Qualcomm.

Op het Damrak ligt het zwaartepunt op de donderdag. Het rijtje bedrijven dat de boeken opent, beslaat naast AEX-fondsen KPN en RELX, Arcadis, Basic Fit, Besi, GrandVision, Holland Colours, ICT en Kas Bank. In Frankfurt komt Deutsche Bank met cijfers. Verder staat techreus Apple in de belangstelling vanwege zijn alom bekende event. Verder wordt de staat van de Britse economie gewogen wanneer cijfers over de economische groei in het derde kwartaal bekend worden gemaakt.

Digitaal beveiliger Gemalto en biotechnologiebedrijf Galapagos staan voor vrijdag op de rol. Ook Beter Bed komt dan voorbeurs met een handelsupdate.

Amerikaanse bedrijven

Grote Amerikaanse bedrijven die de boeken deze week openen zijn onder meer General Motors, Apple, 3M, P&G, Google-moeder Alphabet, Linkedin en oliereuzen ExxonMobil en Chevron.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links