Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Fors lagere opening voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is donderdag bij opening fors omlaag gegaan. Ook de andere Europese beurzen doken naar beneden in navolging van de stevige verliezen op Wall Street. Beleggers maken zich zorgen om de sombere economische vooruitblik van de Amerikaanse centrale bank.

De AEX-index in Amsterdam zakte in het eerste handelsuur 2,6 procent tot op 268,50 punten. De MidKap-index verloor 2,8 procent tot 454,05 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen daalden de beurzen tot 3,5 procent.

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, kondigde woensdagavond aan langlopende leningen te kopen en kortlopende staatsobligaties te verkopen. De Fed hoopt daarmee de langlopende rente te verlagen om zo de investeringen en bestedingen aan te jagen. De markten hielden echter al rekening met een dergelijke operatie en hadden stiekem gehoopt op meer steunmaatregelen van de Fed.

Sombere vooruitzichten

Beleggers waren echter vooral bezorgd over de sombere vooruitzichten van de centrale bank. Volgens de Fed zal de groei van de Amerikaanse economie zwak blijven, de werkloosheid slechts langzaam dalen en zijn er significante neerwaartse risico's voor de economische vooruitblik.

Alle 25 fondsen in de AEX noteerden lager. De staalbedrijven AcrelorMittal en Aperam waren de grootste dalers met verliezen tussen 4 en 4,5 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM, navigatiebedrijf TomTom en pakketbezorger TNT Express gingen eveneens stevig onderuit met verliezen rond de 4 procent. De financiële fondsen ING en Aegon leverden zo'n 3,5 procent in.

Accell

Fietsenfabrikant Accell verloor 2,5 procent. Het bedrijf liet weten niet van plan te zijn een bod uit te brengen op zijn Duitse branchegenoot Derby Cycle. Pon Holdings, de eigenaar van Gazelle, deed woensdag een bod van 28 euro per aandeel op Derby Cycle, waarin Accell een belang van 22 procent houdt.

De euro dook verder omlaag tot 1,3571 dollar tegen 1,3730 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 2 procent tot 84,24 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 1,7 tot 108,53 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 september 2011 08:17
    quote:

    Paulus29 schreef op 22 september 2011 08:05:

    Olieprijs kan weer terug naar een dollar of 50.
    De olieprijs is eigenlijk al laag qua prijs per vat, maar aan de pomp moet je nog steeds veel betalen voor de benzine.
    Op dit moment staat de Euro weer laag in koers, dus hoge benzineprijs.
    De prijs per vat is niet belangrijk, maar hoe lang ik moet werken voor een volle tank, dáár gaat het me om.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links