Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst- en omzetstijging Hydratec

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec heeft in 2011 de winst en omzet flink zien stijgen. Alle activiteiten haalden positieve resultaten, zo meldde het kunststofbedrijf donderdag. De resultaten werden ook geholpen door de consolidatie van de activiteiten van Lias Industries, dat in de tweede helft van het jaar werd overgenomen.

De omzet steeg met 53 procent tot 84,2 miljoen euro. Exclusief Lias bedroeg de omzetstijging 9 procent. De winst kwam uit op 4,2 miljoen euro, tegen 2,1 miljoen euro in 2010.

Volgens topman Roland Zoomers werden in de tweede helft van het jaar de effecten van de economische crisis duidelijk merkbaar, maar kwam er in het laatste kwartaal van 2011 een einde aan de dalende orderportefeuilles. Zoomers merkte verder op dat Hydratec minder afhankelijk is geworden van de ontwikkelingen in West-Europa.

Concrete uitspraken

Toch vindt de onderneming het nu nog te vroeg om concrete uitspraken te doen over het verwachte resultaat in 2012. De omzet zal sowieso stijgen doordat de activiteiten van Lias over het gehele jaar zullen worden meegenomen.

Voor 2011 doet Hydratec een voorstel voor het uit te keren dividend van 1,20 euro per aandeel. In 2010 was dat 1 euro per aandeel. Het bedrijf heeft een doelstelling om jaarlijks 40 procent van de nettowinst aan aandeelhouders uit te keren.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 feb Omzet Hydratec blijft gelijk
  2. 18 jan Ten Cate wil Hydratec volledig overnemen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hydratec

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Hydratec Industries

143,000 15 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links