Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street lager na cijferbrij'

'Wall Street lager na cijferbrij'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de handelsdag naar verwachting lager aanvangen. Beleggers op Wall Street verwerken een karrenvracht aan bedrijfsresultaten. Daarbij staat Microsoft naar verluidt voor een koerssprong na beter dan verwachte resultaten. Verder openden onder meer General Electric, PayPal, McDonald's, Honeywell, AMD en Schlumberger de boeken. De macro-economische agenda is leeg.

Voor Microsoft lijkt een positieve sessie in het verschiet te liggen. Hoewel het bedrijf minder winst maakte ten opzichte van een jaar eerder waren de resultaten beter dan waar rekening mee werd gehouden. Ook Internetbetalingsbedrijf PayPal wist met zijn resultaten te overtuigen.

General Electric sneed in zijn verwachtingen voor het hele jaar, terwijl industrieel conglomeraat Honeywell voor het eerst sinds 2011 zijn winst zag dalen. McDonald's zag zijn omzet dalen, maar presteerde wel boven verwachting.

AMD

Chipmaker AMD zag zijn verlies afgelopen kwartaal oplopen en lijkt daarvoor door aandeelhouders te worden afgerekend. De fusiegesprekken tussen AMD's branchegenoten NXP en Qualcomm lijken in de kritieke fase te zijn beland. Volgens ingewijden wordt een akkoord tussen de twee volgende week aangekondigd.

Randstadprooi Monster Worldwide zette over het derde kwartaal een groot verlies in de boeken. Het negatieve resultaat van ruim 180 miljoen dollar was te wijten aan afschrijvingen van 182 miljoen dollar, voornamelijk op goodwill. Branchegenoot Manpower deed het juist beter dan voorzien.

Reynolds American

De in New York genoteerde sigarettenfabrikant Reynolds American kan eveneens rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. Branchegenoot British American Tobacco (BAT) heeft zich gemeld voor de resterende aandelen in het bedrijf die het nog niet bezit. BAT is bereid een premie van 20 procent te betalen op de slotkoers van donderdag.

De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag met een klein verlies de handel uit. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 18.162,35 punten. De bredere S&P 500 verloor ook 0,1 procent en sloot op 2141,34 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde ook 0,1 procent in en eindigde op 5241,83 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 21 oktober 2016 15:37
    Ik weet nog een beursje die weer vrolijk aan het zakken is,je mag drie maal raden.
    Zal die grote pfips het maandag beter gaan doen dan dat lichtgeval???.
    Binckie kwam opnieuw met een dramatische previeuw,ik denk dat ze toch eens de bakens moeten gaan verzetten,ik,hou hem voortaan alleen aan voor dividend aandelen,want dat is nergens zo goed geregeld als bij hun,met name stock div aandelen.
    Voor de rest kun je tegenwoordig veel beter zaken doen met de giro,hun service en handelbaarheid is het laatste jaar stevig verbeterd,tegen woordig kennen ze ook stock div,maar dat is bij hen een idioot duur drama,wat eigenlijk helemaal niet bij hen past.
    Ook met linx is het prettig en goed zaken doen.
    Hopenlijk gaat de boel nog fors in het herstel,veel geluk!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links