Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Jager: Reddingspakket heeft risico's

De Jager: Reddingspakket heeft risico's

BRUSSEL (AFN) - Het tweede reddingspakket voor Griekenland is niet zonder risico's. Minister Jan Kees de Jager van Financiën zei dinsdagochtend na afloop van de marathonvergadering met zijn collega's van de eurozone dat ,,dit niet iets om over te juichen is''. ,,Dit blijft een programma met risico's.'' Hij bedoelde daarmee dat het slagen van het pakket afhankelijk is van hoe de Grieken de maatregelen gaan doorvoeren.

Op de vraag of met het goedkeuren van het tweede steunpakket van 130 miljard euro nu een punt is komen te staan achter de Griekse tragedie, antwoordde de minister ontkennend. ,,Ik heb altijd gezegd dat deze crisis niet op één top of op één avond opgelost kan worden. Maar we hebben belangrijke stappen gezet.''

De Jager toonde zich tevreden dat Nederland belangrijke punten wist binnen te slepen. Hij wees daarbij onder meer naar het permanente toezicht waaronder Athene komt te staan, en de speciale geblokkeerde rekening voor het geld, zodat Griekenland het geleende bedrag uitgeeft aan die dingen waarvoor het is bedoeld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links